Στοιχεία επισκεψιμότητας νησιών Πάσχα 2024: ποιο νησί έχασε τη θέση του στο top 10

Στοιχεία επισκεψιμότητας νησιών Πάσχα 2024: ποιο νησί έχασε τη θέση του στο top 10

Σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper, οι παρακάτω τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των Ελλήνων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για την περίοδο του Πάσχα 2024

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ελληνικό κοινό

Τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για το ελληνικό κοινό την περίοδο του Πάσχα 2024 ήταν τα εξής: 1. Αίγινα, 2. Κέρκυρα, 3. Πάρος, 4. Τήνος, 5. Σύρος, 6. Μύκονος, 7. Τζια, 8. Άνδρος, 9. Κρήτη, 10. Νάξος.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση όχι μόνο σε περιοχές δημοφιλείς παραδοσιακά εντός και εκτός σεζόν, αλλά και σε συμπλέγματα όπως οι Σποράδες που είχαν σχεδόν διπλάσια κίνηση φέτος. Για την ακρίβεια, οι παρακάτω νησιωτικές περιοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το Πάσχα του 2023: 1. Σποράδες +193%, 2. Κυκλάδες +107%, 3. Δωδεκάνησα +96%, 4. Βόρειο Αιγαίο +95%.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες ταξιδιώτες έδειξαν να προτιμουν νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Τζια και η Τήνος που κατέγραψαν φέτος διπλάσια νούμερα σε εισιτήρια πλοίων σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2023. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Σαντορίνη δεν είναι στο τοπ 10 των επιλογών των Ελλήνων, παρατηρείται μια τάση αποκέντρωσης και επιλογής νέων εναλλακτικών προορισμών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως η ημέρα με την υψηλότερη κίνηση ήταν η αργία της Τρίτης 7/5 όταν επέστρεψαν οι ταξιδιώτες από τα νησιά, που δείχνει πως οι περισσότεροι δεν έμειναν για πολλές μέρες στον προορισμό που επισκέφθηκαν.

Όσο για τις προτιμήσεις μετακίνησης των Ελλήνων, 15% ταξίδεψαν με το όχημά τους στα νησιά το Πάσχα, ενώ 2% ταξίδεψαν με το κατοικίδιό τους κλείνοντας pet ticket στο Ferryhopper.

*Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024, τα νησιά με τη μεγαλύτερη τάση δημοφιλίας στο ελληνικό κοινό φαίνονται να είναι τα εξής: 1. Κύθνος, 2. Τήνος, 3. Πάρος, 4. Σύρος, 5. Σέριφος.

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ευρωπαϊκό κοινό

Όσο για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, το τοπ 5 των νησιών για το Πάσχα 2024 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Μύκονος, 2. Αίγινα, 3. Πάρος, 4. Ύδρα, 5. Σαντορίνη με το Αγκίστρι, τη Σίφνο, τη Νάξο και την Κρήτη να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το 2023.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα