Πότε λήγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2023 - Τι ισχύει με νέα παράταση

Πότε λήγουν οι Φορολογικές δηλώσεις 2023 - Τι ισχύει με νέα παράταση

Λίγα μόνο 24ωρα απομένουν για τους φορολογούμενους που δεν έχουν ακόμα υποβάλει φορολογικές δηλώσεις 2023, καθώς η προθεσμία εκπνέει και δεν αναμένεται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

Ειδικότερα, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης (31/8) και ως τότε οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν φανεί συνεπείς απέναντι στην εφορία.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 86,61% έχει τακτοποιήσει τη φορολογική του δήλωση μέχρι σήμερα.   

Για την ιστορία, έως το πρωί της Τρίτης (29/8) είχαν υποβάλει δήλωση 6.265.316 φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, με βάση τα οποία για το 64,05% των δηλώσεων δεν προκύπτει επιπλέον φόρος, αφού το εκκαθαριστικό είτε είναι μηδενικό είτε πιστωτικό.

Αντίθετα, φόρο καλείται να πληρώσει το 35,95% των φορολογούμενων που υπέβαλαν φορολογική δήλωση.

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τα 6 «μυστικά» για μικρότερο φόρο
Υπάρχουν ορισμένα «μυστικά», τα οποία μπορούν να ελαφρύνουν τα φορολογικά σας βάρη.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα εξής:

«Ψαλίδι» στα τεκμήρια: Όσοι είναι 65 ετών και άνω, έχουν έκπτωση 30% στα τεκμήρια διαβίωσης.
Ασφαλιστικές εισφορές: Οι ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν το 2022 οι μισθωτοί σε ασφαλιστικούς οργανισμούς υποχρεωτικής ασφάλισης για να εξαγοράσουν χρόνο ασφάλισης (π.χ. χρόνο στρατιωτικής θητείας), μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία.
Εργαζόμενοι με μπλοκάκι: Δικαιούνται έκπτωση φόρου 777 ευρώ για άγαμο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα και μέχρι 1.120 ευρώ για έγγαμο γονέα με 3 εξαρτώμενα τέκνα.
Μισή προκαταβολή φόρου: Φορολογούμενοι που υποβάλλουν δήλωση με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα για πρώτη φορά, δικαιούνται προκαταβολή φόρου μειωμένη κατά 50%.
Φιλοξενία: Τέκνα που φιλοξενούνται από τους γονείς τους στην κατοικία των γονέων, δεν επιβαρύνονται με το τεκμήριο κατοικίας. Το τεκμήριο επιβαρύνει τους γονείς.
Νέοι επιτηδευματίες: Κερδίζουν κούρεμα 50% στον ελάχιστο φορολογικό συντελεστή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα