Κρίσιμες επαφές με Τζακ Λιου με Τσίπρα - Τσακαλώτο για μεταρρυθμίσεις και χρέος

Στις 2 μετά το μεσημέρι, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζακ Λιου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, στις 11:00 ο κ. Λιου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ. Επίσης ο Αμερικανός υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, καθώς και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ατζέντα των επαφών είναι ο ρυθμός εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Μάλιστα, ο Τζακ Λιου χαρακτήρισε πιο αναγκαία από ποτέ την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, ώστε η χώρα μας να λειτουργήσει ως «άγκυρα» σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο κ. Λιου επικαλέστηκε την αναταραχή που επικρατεί στην Τουρκία, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, προκειμένου να ενισχύσει την πάγια θέση των ΗΠΑ ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να επιτρέψουν την αναδιάρθρωση του χρέους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου με στόχο να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε σταθερή τροχιά.

Ο Τζακ Λιου στις 13.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Αναχωρώντας από την Αθήνα, ο κ. Λιού θα ταξιδέψει στο Τσένγκντου της Κίνας, για να πάρει μέρος στην Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της G20.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα