ΕΚΤ: Ενίσχυση ρευστότητας για όλη την Ευρωζώνη

«Μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις χρηματαγορές και είναι σε στενή επικοινωνία με άλλες κεντρικές τράπεζες», τονίζει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

«Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον ρευστότητα, αν χρειαστεί, σε ευρώ και ξένα νομίσματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο σε στενή επαφή με τις τράπεζες που εποπτεύει και θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης είναι ανθεκτικό σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας.Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις υποχρεώσεις της για να εξασφαλίσει σταθερότητα τιμών και χρηματαγορών στην ευρωζώνη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να αναχωρήσει για τη Βασιλεία της Ελβετίας προκειμένου να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS). Στο περιθώριο της συνόδου οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης αναμένεται να επανεξετάσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για την ευρωζώνη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όσον αφορά για τον αντίκτυπό του στην Ελλάδα η ΤτΕ εκτιμά ότι θα είναι περιορισμένες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα