Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα. Απώλειες και στις διεθνείς αγορές

Σημαντική πτώση της τάξεως του 8% καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους στα 1,36 δολάρια. Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε από το υψηλό έτους των 1,5015 δολαρίων που άγγιξε μετά την δημοσκόπηση της YouGov που έδειξε νίκη του Bremain με ποσοστό 52%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του βρετανικού νομίσματος που κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 30 χρόνια.

Απώλειες καταγράφει έναντι του δολαρίου και το ευρωπαϊκό νόμισμα, διολισθαίνοντας 0,8%. Νωρίτερα το ευρώ άγγιξε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, στα 1,142 δολάρια, λαμβάνοντας ώθηση από τις ελπίδες για παραμονή της Βρετανίας στο μπλοκ των 28.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο,όπως αναφέρει το Εuro2day.gr. Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 1,6%, στις 15.981 μονάδες. Ο Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,44%, στις 20.566 μονάδες.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,85%, στις 2.867 μονάδες.

Σύμφωνα με τα futures, o δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο θα καταγράψει πτώση της τάξεως του 7% στο άνοιγμα, ενώ πτωτικό αναμένεται να είναι το άνοιγμα και στη Wall Street.

Εν τω μεταξύ κέρδη υψηλότερα του 1% σημειώνει ο χρυσός, με την τιμή του να ξεπερνά τα 1.300 δολάρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα