Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Τι αφορά, ποιοι μπαίνουν

Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αφορούν στους πρόσθετους φόρους που έχουν συμβεβαιωθεί με το κεφάλαιο, και μπορούν να ενταχθούν στις 100 δόσεις με αντίστοιχη απαλλαγή ποσοστού προσαυξήσεων.

Στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων μπαίνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και βεβαιωμένες μέχρι την 1η Μαρτίου του 2015, δήλωσε η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Επίσης όσοι έχουν φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι τη στιγμή της αίτησής τους που αφορούν προγενέστερο έτος, τόνισε η κ. Σεχπερίδου. Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα.

Για τον ΕΝΦΙΑ η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είπε ότι το προσδοκώμενο ποσό ήταν τα 2,6 δισ., και εκτίμησε ότι το ποσό αυτό έχει εισπραχθεί.

Πχ εάν ο φορολογούμενος χρωστά τη δήλωση του 2008 του εισοδήματος και την υποβάλλει στην εφορία το 2012, ο φόρος είναι 1.000 ευρώ και λόγω καθυστέρησης έχει 48 μήνες εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης, δηλαδή πρόστιμο 1480 ευρώ. Το ποσό των 1480 συμβεβαιώνεται το 2012. Αν από το 2012 μέχρι σήμερα ο φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει, "τρέχουν" οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής φόρου. Τώρα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαλλάσσονται σε αντίστοιχο ποσοστό ή στην τελική εξόφληση σε περίπτωση των ρυθμίσεων.

 

 

 

 

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα