Θολό τοπίο για το Eurogroup της Δευτέρας

Σε θρίλερ εξελίσσεται και το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες μιλούν για απόρριψη του πακέτου Βαρουφάκη. Ωστόσο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι έχει γίνει έστω και συζήτηση επί των προτάσεων. Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έλεγαν σήμερα ότι δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Τόνιζαν πάντως ότι οι συζητήσεις Αθήνας-Βρυξελλών συνεχίζονται και μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

Η κυβέρνηση θα επιζητήσει και πολιτική λύση στο Eurogroup, ώστε να αποφευχθεί ο παραμικρός κίνδυνος «ατυχήματος» στη χρηματοδότηση της χώρας. «Πάμε στον πόλεμο και σκεπτόμαστε μόνον τη νίκη» τόνισε  χθες ο κ. Βαρουφάκης,  συμπληρώνοντας ότι «έχουμε και εναλλακτικό σχέδιο» αν δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Στόχος είναι να δοθεί από το Συμβούλιο υπουργών έγκριση για την εκταμίευση τουλάχιστον ενός μέρους από την δόση των 7,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Βαρουφάκης σχεδιάζει να επαναφέρει και το αίτημα για επιστροφή των 1,9 δισ ευρώ που έιναι τα κέρδη κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

Στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει επίσης ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας.

sofokleousin

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα