Η υπογραφή παράτασης ισοδυναμεί με υπογραφή μνημονίου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαθέσιμη ρευστότητα της Ελλάδας τον τρέχοντα μήνα έκρουσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος έκανε λόγο για «τρύπα» τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ στα κεφάλαια που απαιτούνται για την πληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο κ.Χαρδούβελης τόνισε ότι «από τα ταμεία για τον Μάρτιο τουλάχιστον 4 δισ. Έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 11 δισ. του ΤΧΣ να τα χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο για να δανειστεί. Μπορεί ίσως και είναι ένας τρόπος που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση όχι μέσω μίντια».

Ακόμη, ανέφερε ότι «Ο δεύτερος τρόπος είναι να εκδώσει έντοκα γραμμάτια στο εξωτερικό. Αυτή η εναλλακτική σκοντάφτει σε δύο θέματα. Πρέπει να πάρει τη έγκριση των δανειστών αλλά και τότε δεν υπάρχει ρευστότητα στην Ελλάδα. Οι ξένοι έχουν σταματήσει να έρχονται για να ανανεώσουν από τον Δεκέμβριο».

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές τον περασμένο Δεκέμβριο στο Eurogroup αλλά και σε αυτές της σημερινής κυβέρνησης με τους εταίρους. Ξεκαθάρισε πως στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται σήμερα και επιθυμεί την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας είπε πως «οι Έλληνες θα έχουμε ξεφορτωθεί τους θεσμούς, τα μνημόνια, θα έχουμε σκίσει το μνημόνιο όταν βρούμε μια εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης».

Αναφερόμενος στις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ ''email Χαρδούβελη'' και τη συμφωνία Βαρουφάκη με τους δανειστές τόνισε ότι : «Το ''email Βαρουφάκη'' λέει με εύπεπτο τρόπο αυτό που λέει το μνημόνιο».

«Τους είπαμε ότι θα μείνουμε από ρευστό και η αίθουσα πάγωσε στο Eurogroup Δεκεμβρίου» δήλωσε σχολιάζοντας το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Γκ. Χαρδούβελης.

imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα