Βαρουφάκης: Δεν θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του είπε πως όσοι περιμένουν μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν.

"Δεν θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους", διαβεβαίωσε ο νέος τσάρος της οικονομίας. Θα διαπραγματευθούμε πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις, αναγνωρίζοντας τη φύση του προβλήματος και αναζητώντας λύσεις που θα είναι επωφελείς για όλες τις πλυρές.

Επίσης δήλωσε, ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα χρεοκοπίας  αντιμετωπίσθηκε από το 2010 ως πρόβλημα  ρευστότητας  και έτσι ήταν αδύνατο να επιλυθεί, παρά τις χρηματοδοτικές ενέσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

"Αλλάζουμε τη λογική αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης" ήταν η φράση-κλειδί του νέου ΥΠΟΙΚ, όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μειζον θέμα του χρέους και της οικονομικής-δημοσιονομιης κρίσης.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα πήρε το μεγαλύτερο δάνειο που δόθηκε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία, αλλά  το πρόβλημα δεν λύθηκε. Διότι  τα χρήματα δόθηκαν υπό τον όρο ότι θα ακολουθηθεί πολιτική συρρίκνωσης  της οικονομίας και των εισοδημάτων - από τα οποία θα έπρεπε να αποπληρώνονται τα δάνεια. Ηταν ένα λανθασμένο μοντέλο, που οδηγούσε σε βέβαιη αποτυχία.

Όπως είπε η συζήτηση με τον Γέρουν Νταϊσελμπλουμ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να έρθει στην Αθήνα. Παράλληλα σημείωσε ότι υπήρξε επικοινωνία και κλείστηκε ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κο Σαπέν αλλά και τον ιταλό ομολογό του κο Παντοάν.

Οπως είπε το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα