Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο

"Βουτιά" 7,48% κάνει αυτήν την ώρα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑ, στις 724,89 μονάδες, εν μέσω αυξημένων συναλλαγών ύψους 83,82 εκατ.ευρώ.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τραπεζικοί τίτλοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το euro2day.gr, καταγράφηκαν απώλειες έως και 20% για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ κινείται η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου. Από κοντά σε ρευστοποιήσεις η ΔΕΗ αλλά και μετοχές εταιρειών υπό αποκρατικοποίηση. Σε υψηλά επίπεδα κινείται και πάλι ο τζίρος.

Στα... κόκκινα το ταμπλό, με τις απώλειες να διευρύνονται μετά τα πρώτα 35-40΄ της συνεδρίασης και τις ρευστοποιήσεις να εντείνονται όσο περνά ο χρόνος.

Με πωλήσεις ξεκίνησε η αγορά, παρότι από νωρίτερα στα περισσότερα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιχειρούνταν μικρή αντίδραση (μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση).

Από τα επίπεδα των 781,28 μονάδων ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας αρχικά ήπια και παραδιδόμενος στις διαθέσεις των πωλητών στη συνέχεια, για να βυθιστεί στην περιοχή των 730 μονάδων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα