Reuters: Προειδοποίηση από S&P για υποβάθμιση της Ελλάδας

Ακόμη δεν έχει ορκιστεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή της Standard & Poor's. Σύμφωνα με το Reuters, η S&P  προειδοποίησε τη νέα κυβέρνηση με υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου, ακόμη και πριν τα μέσα Μαρτίου, όταν και είναι  προγραμματισμένη η αναθεώρηση από τον οίκο.

 

Το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του διεθνούς οίκου, επισημαίνει ότι ο οίκος θα μπορούσε να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση του Δημοσίου εάν τα πράγματα χειροτερέψουν.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με τη δέσμευση να αναδιαρθρώσει το δημόσιο χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ανήκει στον επίσημο τομέα. Οπότε, το ερώτημα είναι τι είδους ελάφρυνση χρέους είναι διατεθειμένοι να δεχθούν και τι είναι έτοιμα να συμφωνήσουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη - μέλη», δηλώνει ο Φ. Τζιλ, επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων του οίκου για την Ευρώπη. «Η επόμενη προγραμματισμένη μας αξιολόγηση (για την Ελλάδα) αναμένεται στις 13 Μαρτίου. Ωστόσο μπορεί να αποκλίνουμε από αυτή την ημερομηνία εάν διαπιστώσουμε κάτι εξαιρετικό, με πολύ σημαντική επίδραση στο αξιόχρεο του κράτους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα