Παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες έως το τέλος του 2015

Παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015, ως βάση υπολογισμού της αξίας των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό, όπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση «λόγω των επικρατουσών συνθηκών».

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «οι αλλαγές όσον αφορά στον υπολογισμό της αξίας αλλά και την τιμή εκκίνησης των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελούν αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και επιστημονικής μελέτης» και συνεχίζει:

«Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εμπορική αξία των ακινήτων αποτελεί την πιο αποτελεσματική και δικαιοπολιτικά ορθή μέθοδο υπολογισμού της αξίας του ακινήτου για τις ανάγκες του πλειστηριασμού. Αυτή η μέθοδος άλλωστε αποτελεί και την πρακτική των περισσοτέρων χωρών του δυτικού κόσμου.

Ως κριτήριο για τον καθορισμό της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να είναι μεμονωμένες μεταβιβάσεις γειτονικών ομοειδών ακινήτων οι οποίες είναι πιθανόν να μην αντανακλούν την πραγματική εμπορική αξία των ακινήτων. Επομένως , ο ορισμός της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα