Χριστούγεννα και βλέπουμε για τις επιστροφές φόρων

Χριστούγεννα και βλέπουμε θα πάρουν τα χρήματα οι φορολογούμενοι με πιστωτικά εκκαθαριστικά, λόγω των νέων προβλημάτων που προέκυψαν στις διασταυρώσεις με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η  ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διασταυρώσεις με τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν λειτούργησε. Τα τεχνικά προβλήματα θα οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις τη διαδικασία επιστροφής του φόρου εισοδήματος, για το σύνολο των δικαιούχων.

Η επιστροφή του φόρου τώρα κολλάει στις διασταυρώσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να περιμένουν μήνες με το εκκαθαριστικό για να πάρουν πίσω τον φόρο εισοδήματος που τους παρακρατήθηκε. Μετά τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, είναι αμφίβολο αν θα γίνουν επιστροφές φόρων πριν από τα ... Χριστούγεννα, καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται και πάλι η παλαιότερη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία προβλέπει τον συμψηφισμό του φόρου με τον προς επιστροφή φόρου.

sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα