Πουλήθηκε το φιλέτο της Αφάντου στη Ρόδο. Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες

Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ θα είναι η επένδυση για την αξιοποίηση της Αφάντου Ρόδου.

Ένας κροίσος ομογενής και Κύπριος μεγαλοξενοδόχος αποτελούν τους νέους ιδιοκτήτες της έκτασης – «φιλέτο» στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό Μερκούριο Αγγελιάδη, που μέσω της εταιρείας του M.A.Angeliades Inc., προσέφερε 26,9 εκατομμύρια ευρώ για το βόρειο τμήμα της Αφάντου, το γκολφ.

Ο κ. Αγγελιάδης δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και διαθέτει την M.A.Angeliades Inc. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς της Αμερικής και κατάγεται από τη Σύμη.

Έχει έχει κατασκευάσει 182 εστιατόρια στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ η εταιρεία του έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Παράλληλα, το νότιο τμήμα της έκτασης στην Αφάντου («Φωνή της Αμερικής) περιέρχεται στον Κύπριο επιχειρηματία Νικολή Νικολαϊδη, ο οποίος, μέσω της Aegean Sun Investments Limited, προσέφερε 15,2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Νικολαϊδης είναι ο επικεφαλής της Atlantica Hotels and Resorts. Η Atlantica αποτελεί τον εκπρόσωπο της TUI travel στον ξενοδοχειακό κλάδο και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

To μεγάλο deal για τον βορρά και τον νότο

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση των ακινήτων στην περιοχή Αφάντου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στη χώρα, δεδομένου ότι το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η αξιοποίηση θα γίνει με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και με έμφαση σε σύγχρονες τουριστικές υποδομές που θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και θα οδηγήσουν στη δημιουργία σημαντικού αριθμού νέων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται, ότι από τη συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με το θεσμό της επιφάνειας. Από αυτά τα 530 στρέμματα αφορούν στο γκόλφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί βάσει των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών, για διάστημα 50 ετών.

Επίσης, από την ανάπτυξη εξαιρείται πλήρως έκταση 286 στρεμμάτων ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού τοπίου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει δασική και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγροτόπου.

Στο υπόλοιπο της έκτασης, που θα αξιοποιηθεί με χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, θα αναπτυχθούν κυρίως ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και σε μικρό ποσοστό πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες με συνολική δόμηση που δεν θα ξεπερνά τα 151.000 τμ. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό τίμημα αντιστοιχεί σε περίπου 280 ευρώ ανά τ.μ. δόμησης και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό βάσει των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα