Νοικιάζεται το Χάνι της Γραβιάς!

Κτίριο, που αποτελεί αντίγραφο του ιστορικού Χανίων της Γραβιάς, εκμισθώνεται από το Δήμο Δελφών με ελάχιστο τίμημα μόλις τα 600 ευρώ το χρόνο.

Ο σχετικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς στη Γραβιά Φωκίδας (πρώην Δημαρχείο Γραβιάς), και ώρα 09:00 έως 10:00 π.μ., ενώπιον της  αρμόδιας επιτροπής. Σε περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άγονος ή αναβληθεί ή ακυρωθεί για οποιονδήποτε λόγο, αυτή θα επαναληφθεί στις 14 Αυγούστου  την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους όρους, χωρίς άλλη ιδιαίτερη διακήρυξη.

Το κυρίως κτίσμα «Χάνι της Γραβιάς» κατασκευάστηκε το έτος 1998 , ενώ το έτος 2000 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Το κατασκευασθέν αυτό κτίσμα έχει επιφάνεια 147 τ.μ. Το συνολικό συγκρότημα- έκθεμα έχει κατασκευαστεί εντός  έκτασης 3.606 τ.μ.  και αποτελεί αντίγραφο του συγκροτήματος του ιστορικού Χανίου της Γραβιάς, όπου έγινε η πασίγνωστη ιστορική μάχη της 8ης Μαϊου 1821 με πρωτεργάτη τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Το έτος 2004 ολοκληρώθηκε μέσω του προγράμματος RISE-4 η υλοποίηση έργων και προμηθειών τεχνολογικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού εφαρμογής νέων τεχνολογιών Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality ) στο Χάνι της Γραβιάς για την παροχή νέων εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού. Η ενσωμάτωση της εφαρμογής αυτής στους χώρους του ανακατασκευασμένου Χανίου το οποίο αποτελεί πλέον ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον και προσφέρεται κάλλιστα προς τούτο, έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Τοπική Κοινότητα Γραβιάς και κατ’ επέκταση στην περιφέρεια του Δήμου, αφού η εφαρμογή αυτή αναφέρεται στην αναπαράσταση της ιστορικής μάχης της 8ης Μαίου 1821 με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκεπτόμενου κοινού.

Το έτος 2007 έγινε προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ηχητικής ξενάγησης που περιλαμβάνει ατομικά φορητά συστήματα ακουστικής ξενάγησης, Η/Υ διασύνδεσης και ενημέρωσης των συστημάτων, Πρόγραμμα διαχείρισης και ελέγχου των συστημάτων και πρόγραμμα διαχείρισης στατιστικών στοιχείων, καθώς και προγράμματα ενσωμάτωσης Ελληνικής, Αγγλικής και γερμανικής γλώσσας.

Τα έτη 2009-2010 εντός του περιβόλου του Χανίου κατασκευάστηκε νέα ισόγεια οικοδομή  επιφάνειας 48,45 τ.μ. που αποτελεί τον χώρο πωλητηρίου, εκδοτηρίου εισητηρίων και χώρο υποδοχής των επισκεπτών.

Η διάρκεια της μισθώσεως ορίζεται σε  6  έτη, με δικαίωμα παράτασης ...

διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα