Spiegel: Στο Βερολίνο για φιλοδώρημα ο Σαμαράς

Η επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο και η επικείμενη συνάντηση του με την καγκελάριο Μέρκελ είναι και σήμερα, στο επίκεντρο του Γερμανικού Τύπου.

Εκτός από την Suddeutsche Zeitung, που γράφει πως ο κ.Σαμαράς, αναμένεται να ζητήσει από την κ.Μέρκελ μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης ή επιμήκυνση της αποπληρωμής τους και το «Der Spiegel» αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει περαιτέρω βοήθεια για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την Καγκελάριο!

«Μετά τα δύσκολα χρόνια η Ελλάδα εξέπληξε με τη σταθεροποίηση της οικονομίας της- και τώρα ελπίζει σε «φιλοδώρημα»: Δηλαδή οι ευρωπαίοι εταίροι να της παράσχουν περισσότερη βοήθεια για τη μείωση του χρέους» αναφέρει το δημοσίευμα ενώ υπογραμμίζεται ότι στο επίκεντρο της κουβέντας των δύο ηγετών θα τεθεί και το ζήτημα των  χαμηλών επιτοκίων καθώς και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής.

«Ο Σαμαράς μπορεί αυτή τη φορά να έρχεται στο Βερολίνο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από τους πρωθυπουργούς των προηγούμενων ετών. Επιθυμεί να παρουσιάσει στη γερμανική πρωτεύουσα την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του», σημειώνει το Spiegel.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα