ΦΑΠ 3 ετών σε 5 μήνες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ο πήχης ων προσδοκώμενων εσόδων από το νέο Ενιαίο Φόρο επί της ακίνητης περιουσίας προσδιορίστηκε στα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως συμφωνήθηκε κατά την ευρεία σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την παρουσία του κ. Βενιζέλου και του κ. Στουρνάρα.

Οι φόροι που θα βεβαιωθούν θα φτάνουν τα 3,85 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, θα συμπεριληφθεί ρήτρα εισπραξιμότητας του νέου φόρου, βάσει των εισπράξεων από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) των ετών 2011, 2012 και 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι σοκ έχει προκαλέσει σε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων η λήψη και του τρίτου εκκαθαριστικού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2013. Πλέον πρέπει να πληρώνουν στο τέλος κάθε μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ πρέπει να καταβάλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου την τρίτη δόση για τον ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 και την πρώτη δόση για τον ΦΑΠ του 2013.

Μιλώντας νωρίτερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως ο Ενιαίος Φόρος θα είναι δικαιότερος, καθότι θα εισπράττονται λιγότερα χρήματα από περισσότερους.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προβλέπει μέτρα για την χώρα μας, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα