Στουρνάρας: Μακάρι ο Παπανδρέου να είχε ακούσει τον Καραμανλή

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, τονίζει ότι από τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και ότι μέσα στο 2014, θα υπάρξει η ευκαιρία να αποκατασταθούν κάποιες αδικίες που έχουν υποστεί οι πολίτες.

«Στις αρχές του 2014 θα αρχίσει να γίνεται αισθητή μια σημαντική ανάκαμψη η οποία θα γίνει ακόμη πιο εμφανής στα τέλη του. Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», λέει ο κ. Στουρνάρας.

Ακόμη διαβεβαιώνει ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, «εκτός αν δεν ανταποκριθούμε σε όσα υποσχεθήκαμε. « Ο υπουργός Οικονομικών προκαλεί επίσης τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τι του είπαν Σόιμπλε και εκπρόσωποι του ΔΝΤ για τις θέσεις του. Ταυτόχρονα καλεί όσους διαφωνούν με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα να του υποδείξουν κάποιον πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε για τις επιθέσεις που δέχεται από «γαλάζιους» βουλευτές όπως από τον Πρ. Παυλόπουλο που τον χαρακτήρισε «αλαζόνα».

«Αν είμαι αλαζόνας θα το κρίνουν οι πολίτες και όχι ο κ. Παυλόπουλος. Εγώ βρίσκομαι εδώ από πατριωτικό καθήκον. Δεν είχα καμία διάθεση να εμπλακώ στην πολιτική μέχρι το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά. Ως εκ τούτου, δεν έχω κανένα λόγο όταν με ρωτούν να μην λέω την αλήθεια. Και επειδή κάποιοι αρέσκονται να θυμούνται τις θέσεις που είχα πριν από το 2004, τους υπενθυμίζω, ότι έχω κάνει κριτική και στη δεύτερη περίοδο Σημίτη . Αλλά το γεγονός ότι από τότε έπρεπε να ληφθούν μέτρα δεν έχει καμία σχέση με τον εκτροχιασμό που ακολούθησε. Διότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα έπρεπε να συμπεριφερθεί υπευθύνως, προσέλαβε 100.000 υπαλλήλους και αύξησε 80% την μέση σύνταξη.

Τέλος, αφήνει αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου: «Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε εισακούσει τη δραματική έκκληση Καραμανλή στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2009, για λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο. Αν έπαιρνε μέτρα αμέσως, σίγουρα θα ήταν καλύτεροι οι όροι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα