Eurogroup: Δεν αναμένονται αποφάσεις στη σημερινή τηλεδιάσκεψη

Αν και στη χώρα μας σήμερα διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία των αποκρατικοποιήσεων, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όπου και θα συζητηθούν ο τρόπος και οι όροι συνέχισης της βοήθειας προς την Ελλάδα

«Δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο, ο προβληματισμός για τα επόμενα βήματα είναι έντονος», μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλε, τονίζοντας πως αυτές  προβλέπεται να ληφθούν στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου και σε αυτή θα κριθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα είναι επίσης η μετακύλιση της εξυπηρέτησης του χρέους και η μείωση των επιτοκίων προκειμένου να ανακουφιστεί η Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση αν και το επιθυμεί το ΔΝΤ, είναι μάλλον απίθανο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή των επισήμων πιστωτών εξαιτίας κυρίως της Γερμανίας. Με αυτό το δεδομένο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κάλυψη του κενού χρηματοδότησης που θα προκύψει από την επιμήκυνση του χρέους, η οποία θα πρέπει να θεωρείται «ειλημμένη απόφαση».
Την ευρωζώνη ωστόσο προβληματίζει, ωστόσο, η έγκριση του πακέτου των περικοπών ύψους 13,5 δισ. ευρώ από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι δανειστές θα αναμένουν την απόφαση της βουλής και την έκθεση της Τρόικα προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα και την δόση των 31.5 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα