Reuters: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση

Απίθανο είναι σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της Ε.Ε, που επικαλείται το Reuters, η Ελλάδα να καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της! Όπως  υποστηρίζουν, η χώρα μας θα χρειασθεί  πιθανότατα νέα αναδιάρθρωση, με κόστος το οποίο θα πρέπει να  επωμιστούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατανομάζονται,  προεξοφλούν ότι η τρόικα θα διαπιστώσει κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί. Παρότι  τα στελέχη της τρόικας, θα ολοκληρώσουν την έκθεσή τους  για τη βιωσιμότητα του χρέους τον επόμενο μήνα,  οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι τα συμπεράσματα έχουν ήδη γίνει εμφανή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο,  η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης  θα πρέπει έτσι να αναδιαρθρώσουν ένα μέρος από τα 200 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους  (το οποίο εκτιμάται ότι έχουν στην κατοχή τους)  προκειμένου να γίνει  αυτό βιώσιμο.

Κατά το Reuters πάντως,  τα κράτη-μέλη  ή η ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμα να αναλάβουν  τέτοια δραματικής δράση σε αυτή  τη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα