Κομισιόν: Η επόμενη δόση "όχι" πριν τον Σεπτέμβρη και την έκθεση της τρόικας

Στον αέρα «βρίσκεται» η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, αφού όλα εξαρτώνται από την έκθεση που θα συντάξουν οι Τροικανοί για τη χώρα μας!  Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη δόση προς την Ελλάδα είναι απίθανο να εκταμιευτεί πριν από το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Κομισιόν κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ληφθεί από την στιγμή που ολοκληρωθεί η έκθεση προόδου» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος εξαιτίας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων .

«Η Κομισιόν είναι βέβαιη ότι η συζήτηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα διεξαχθεί στο κοντινό μέλλον, αν και είναι απίθανο να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε  ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο τρέχουν να «σβήσουν» τις φωτιές που άναψε το δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ άφησαν να εννοηθεί στην ευρωπαϊκή ηγεσία στις Βρυξέλλες ότι το Ταμείο δεν είναι πλέον πρόθυμο να συμμετέχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Μετά τη διάψευση της ευρωπαϊκής επιτροπής, τώρα αποστάσεις κρατά και η Γερμανική κυβέρνηση από το δημοσίευμα του Spiegel .

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τρίτο πακέτο στήριξης, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία ένδειξη ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενη περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα