"Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις"

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, εξέφρασε, την Τρίτη, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο της ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης BusinessEurope με θέμα: «Η ανάπτυξη οδηγεί στην έξοδο από την κρίση».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα καλείται να επιδείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασισμένη να αλλάξει, επιταχύνοντας αποφασιστικά τις δομικές μεταρρυθμίσεις ενώ, παράλληλα, να αντιμετωπίζει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

«Προσδοκούμε ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα, συντονισμένη προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της αποταμίευσης και των επενδύσεων, καθώς και αποφασιστικότητα στον περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού και του μεγέθους του δημόσιου τομέα. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και πρέπει να συντελεσθεί το ταχύτερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση, από μόνη της, όσα πολυσέλιδα μνημόνια και να εφαρμόσει. Η προσπάθεια της Ελλάδας μπορεί να επιτύχει μόνο στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση του ευρώ, μιας απάντησης της Ευρώπης στην ίδια την υπαρξιακή της κρίση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα