"Η Ελλάδα είναι ισχυρό και ενεργό μέλος της Ευρωζώνης"

Μετά τις «βολές» Σαμαρά κατά την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, για απουσία της Ελλάδας από το κέντρο αποφάσεων της Ευρωζώνης, ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ερωτηθείς για το αν διαμορφώνονται εξελίξεις στην Ευρωζώνη που αφορούν την Ελλάδα, ερήμην αυτής, ξεκαθάρισε πως, παρά τα προβλήματά της, η Ελλάδα είναι και παραμένει «ισότιμο κι ενεργό μέλος της Ευρωζώνης».

«Η Ελλάδα έχει δημοσιονομικά προβλήματα και βασίζεται στην υποστήριξη των θεσμικών της εταίρων. Είναι, όμως, και θα είναι πάντα ένα ισότιμο και ενεργό μέλος της Ευρωζώνης που συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και ιδίως αυτές που την αφορούν άμεσα. Σε όλα τα επίπεδα -και στο επίπεδο του πρωθυπουργού και στο δικό μου επίπεδο, αλλά και σε υπηρεσιακό και τεχνικό επίπεδο- η Ελλάδα έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης και τη δυνατότητα να παρεμβαίνει με τις δικές της προτάσεις και ιδέες» τόνισε.

«Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι όλη η διαδικασία της εφαρμογής των αποφάσεων του Ιουλίου, που αποτελούν και θα αποτελούν τη βάση των εξελίξεων, οργανώνεται με επίκεντρο την Αθήνα, σε συνεργασία φυσικά πάντα με τους θεσμικούς μας εταίρους και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα