Απόπειρα φόνου κατά 18χρονου - Συνελήφθη η μητέρα του δράστη

Άφαντος παραμένει ο 22χρονος που θεωρείται ύποπτος για το χθεσινοβραδινό τραυματισμό 18χρονου με κυνηγετικό όπλο στη Λεμεσό, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου ο 23χρονος αδελφός του και η 45χρονη μητέρα του, οι οποίοι τέθηκαν υπό 8ήμερη και 2ήμερη κράτηση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο αστυνομικός ανακριτής, το όλο περιστατικό ξεκίνησε όταν τα δυο αδέλφια ξυλοφόρτωσαν 55χρονο, εντός της οικίας του, μετά τον ισχυρισμό του 9χρονου αδελφού τους ότι νωρίτερα τον είχε αρπάξει από το λαιμό ενώ βρισκόταν στο καφενείο της περιοχής. Ωστόσο, ο 55χρονος στην κατάθεση του ανέφερε πως απλά έπιασε από το μάγουλο τον 9χρονο και τον ρώτησε τι κάνει.

Μετά τον ξυλοδαρμό του, ο 55χρονος μετέβη μαζί με τον 25χρονο γιο του και άλλα φιλικά τους πρόσωπα στην οικία των αδελφών και τότε ο 22χρονος που καταζητείται, του επιτέθηκε εκ νέου με σιδερολοστό, τραυματίζοντας τον 55χρονο στο λαιμό, ενώ ακολούθως έφερε από δωμάτιο δίπλα από την οικία του ένα κυνηγετικό όπλο, προειδοποιώντας ότι θα πυροβολούσε αν δεν έφευγαν όλοι από την περιοχή.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 22χρονος έκανε τελικά χρήση του όπλου, τραυματίζοντας τον 18χρονο που βρισκόταν ανάμεσα στους παρευρισκομένους, ενώ ακολούθως φαίνεται να εγκατέλειψε τη σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα ωμοπλάτης και έφερε πολλαπλά σφαιρίδια στο θώρακα, ενώ ο 55χρονος που επίσης μεταφέρθηκε για περίθαλψη, έφερε κάταγμα κρανίου, τραύμα κάτω από το λαιμό και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος ανέφερε στην κατάθεση του πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αδελφός του, ενώ η 45χρονη μητέρα τους ισχυρίστηκε πως ο γιος της δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και πως απουσιάζει εκτός Λεμεσού από την περασμένη Κυριακή.

Ο 23χρονος είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα φόνου, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών. Η 45χρονη είναι ύποπτη για τα αδικήματα της συνέργειας μετά τη διάπραξη αδικήματος και παροχή ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικό.

Ο δικηγόρος των δυο υπόπτων δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 23χρονου για 8 μέρες και της 45χρονης για 2 μέρες.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί επτά καταθέσεις και έγιναν δυο έρευνες σε υποστατικά, ενώ διάφορα τεκμήρια που εντοπίστηκαν θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Τις επόμενες μέρες η Αστυνομία θα λάβει 39 ακόμη καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον των εμπλεκομένων καθώς και από γείτονες.

Εναντίον του 22χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και γίνονται έρευνες για εντοπισμό του, όπως επίσης και του κυνηγετικού όπλου που χρησιμοποιήθηκε, το οποίο κατείχε παράνομα.

Πηγή: newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα