Το Youtube και για κινητά

Αν είστε από τους χρήστες που βλέπουν βίντεο στο Διαδίκτυο (υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει;), τότε οι πιθανότητες είναι 100% ότι έχετε χρησιμοποιήσει την δημοφιλέστατη ιστοσελίδα Youtube.com, μια τεράστια ψηφιακή διαδικτυακή βιντεοθήκη για όσους (έχουν καταφέρει και) δεν την γνωρίζουν.



Τον τελευταίο χρόνο η ιστοσελίδα εξελίχθηκε, όπως ορίζει η τεχνολογία ήτοι με την έλευση δυνατών υπολογιστών (φορητών και μη) και τις φθηνές κάμερες υψηλής ανάλυσης / ευκρίνειας, προσφέροντας τη δυνατότητα για προβολή βίντεο σε High Quality και High Definition. Όμως παράλληλα με την έλευση δυνατών συστημάτων και αντίστοιχα ισχυρών κινητών τηλεφώνων, εμφανίστηκε και η μόδα των υπέρ-φθηνών netbook, ενώ παράλληλα σχεδόν κάθε κινητό πια συνδέεται στο Internet και αναπαράγει βίντεο.

Μόνο που αυτές οι συσκευές, δεν έχουν τεχνικά χαρακτηριστικά επί το πλείστον που μπορούν να προβάλλουν επαρκώς βίντεο HQ ή HD ανάλυσης (κοινώς τα προβάλλουν με «σπασίματα» στη ροή ή μερικές φορές «γονατίζει» εντελώς το netbook). Για αυτό το λόγο, σε δοκιμαστική (beta) μορφή ακόμα, το Youtube παρουσίασε το Youtube «Feather» (φτερό), που όπως υποδηλώνεται από την ονομασία είναι «ελαφρύ» για τα εν λόγω συστήματα. Έτσι πλέον, όλοι οι χρήστες, ισχυρών και αδύναμων υπολογιστών (και κινητών) θα μπορούν να απολαμβάνουν χωρίς κανένα πρόβλημα την δημοφιλή ιστοσελίδα. Το μόνο που απαιτείται είναι απλώς να δηλώσετε την συμμετοχή σας στη δοκιμαστική μορφή του «Youtube Feather».

(περισσότερες πληροφορίες: http://www.youtube.com/feather_beta)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα