Ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο στο Διάστημα!

Είναι πολύ λογικό πλέον να σκεφτεί κανείς πως σε μερικά χρόνια από σήμερα τα παιδιά μας θα μπορούν να περάσουν ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο στο Διάστημα! Δεν το λέμε εμείς, ο Χαβιέ Κλάραμουντ το λέει και μάλλον έχει δίκιο. Ο ιδιοκτήτης της Galactic Suite Ltd, της εταιρείας δηλαδή που δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες της στο ξενοδοχείο που μέχρι το 2012 σχεδιάζει να ανοίξει στο Διάστημα, είναι πεπεισμένος πως πολύ σύντομα το ταξίδι Γη - διάστημα θα είναι κάτι σαν το Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Παρά τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς τόσο για τη χρηματοδότηση όσο και για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου σχεδίου, οι εκπρόσωποι της καταλανικής εταιρείας που εδρεύει στη Βαρκελώνη πιστεύουν πως θα διαψεύσουν τους πάντες επιτυγχάνοντας τελικά το στόχο τους. Οι αρχιτέκτονες του ιδιότυπου αυτού ξενοδοχείου, που θα ακούει στο όνομα «The Galactic Suite Space Resort», υπολογίζουν μάλιστα πως το κόστος μιας τριήμερης διαμονής σε αυτό θα κοστίζει στους ενδιαφερομένους περί τα 3.000.000 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται εκτός της διαμονής και η διάρκειας οκτώ εβδομάδων ειδική εκπαίδευση των τουριστών σε κάποιο τροπικό νησί.

Οσο για το τι θα κάνουν στο Διάστημα οι τουρίστες; Σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπων της εταιρείας, θα μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, όπως το να δουν τον ήλιο να ανατέλλει μέσα σε ένα 24ωρο δεκαπέντε φορές και να κάνουν το γύρο της Γης μέσα σε μόλις ογδόντα λεπτά! Επίσης ενδιαφέρον θα παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο θα κινούνται μέσα στις ειδικά διαμορφωμένες κάψουλες όπου θα ζουν. Κι αυτό γιατί όντας ντυμένοι με τις ειδικές στολές Velcro, θα μοιάζουν με τον Σπάιντερμαν, μιας και θα κινούνται.... κολλημένοι στους τοίχους!

Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει το πρόγραμμά της με την αποστολή μιας κάψουλάς, η οποία θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας σε ύψος 450 χιλιομέτρων μεταφέροντας τέσσερις επιβάτες και δύο αστροναύτες. Ηδη περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να ταξιδέψουν στο Διάστημα, με τους σαράντα εξ αυτών να έχουν προπληρώσει τη διαμονή τους!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα