Η Microsoft κάνει "άλμα" με τα Windows 10

Από τα Windows 8 η Microsoft περνά  στα Windows 10, χωρίς να έχει μεσολαβήσει έκδοση 9. Είναι μια συμβολική  κίνηση ,ε την οποία προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ενός τεχνολογικού "άλματος" - το οποίο μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί από τους χρήστες του νέου λειτουργικού.

Η νέα έκδοση παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φραντσίσκο και αποτελεί ήδη αντικείμενο ευρύτατου σχολιασμού στα media που επικεντρώνονται σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας.

Το νέο λειτουργικό θα τρέχει σε μεγάλο εύρος συσκευών - από τηλέφωνα και tablets μέχρι PC και Xbox, με εφαρμογές οι οποίες θα πωλούνται μέσω διαδικτύου.

Η «συμπεριφορά» του θα εξαρτάται από το είδος της συσκευής στην οποία χρησιμοποιείται. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα παράθεσης «live tiles» για να διευκολύνεται η χρήση σε υβριδικά συστήματα (laptop-tablet), μέσω κέρσορα ή δακτύλου.

Στα Windows 10 η Microsoft επαναφέρει το μενού «έναρξης» (Start Menu), η αφαίρεση του οποίου στα Windows 8 είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο της τεχνολογίας.
Επίσης, στο μενού υπάρχουν ως βασικό  χαρακτηριστικό τα πλακίδια - παρόμοια με εκείναστο interface των Windows 8- μέσω των οποίων ο χρήστης λαμβάνει ενημερώσεις από εφαρμογές, όπως email, μηνύματα στο Facebook κ.α.

Κατά την παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο, οι εκπρόσωποι της εταιρίας τόνισαν ότι όλο «πακέτο» θα είναι οικείο στους χρήστες των Windows 8 και Windows 7.

 

πηγη www.sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα