Chromebook Pixel από την Google

Η Google παρουσίασε το Chromebook Pixel, έναν premium φορητό υπολογιστή με εντυπωσιακή οθόνη και ιδιαίτερο σχεδιασμό.
Διαθέτει οθόνη αφής 12,85 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1700 pixel, με την εταιρεία να αναφέρει πως διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση που υπάρχει σε laptop. Έχει αναλογία 3:2 και Gorilla Glass για ανθεκτικότητα σε γρατσουνιές και κτυπήματα.
Η Google προχωρά ένα βήμα παραπέρα μετά  την παρουσίαση του Chromebook και παρουσίασε ένα νέο Laptop το  Chromebook Pixel: Ένα laptop 32 GB, με οθόνη αφής για την ευκρίνεια της οποίας υπερηφανεύεται μιλώντας για ppi. Το Chromebook Pixel κάνει boot σε δευτερόλεπτα με Intel Core i5 και 32GB SSD, δίνει 1TB στο σύννεφο της Google, και μπαίνει στο Διαδίκτυο με διπλό Wi-Fi και εκμεταλλεύεται το ταχύτερο διαθέσιμο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Γι΄αυτό δεν κοστίζει πια $200-$300, αλλά 1.300 (Wi-Fi) ή και 1.450 δολάρια (LTE).
Η Google αυτή τη φορά, φιλοδοξεί να αποτελέσει έμπνευση για τους συνεργάτες της κατασκευαστές το Chromebook Pixel ως ό,τι καλύτερο υπάρχει από κάθε πλευρά: hardware, software και σχεδίασης. To Chromebook Pixel απευθύνεται στους power users, λέει η Google, που έχουν αγκαλιάσει πλήρως το σύννεφο.Τα Chromebook Pixel διατηρούν τους εξαιρετικά μικρούς χρόνους εκκίνησης, βασισμένα σε Intel Core i5 και δίσκους SSD. Οι χρόνοι για το setup και την συντήρηση του laptop είναι «σχεδόν μηδενικοί», η αντι-ιική προστασία είναι ενσωματωμένη και η ενημέρωση του λογισμικού διεκπεραιώνεται αυτόματα κάθε λίγες εβδομάδες.

Η οθόνη στο Chromebook Pixel είναι οθόνη αφής, και το λειτουργικό ανταποκρίνεται στην αφή με την οποία ο χρήστης οργανώνει τα παράθυρα στην οθόνη, αλλάζει app και επεξεργάζεται φωτογραφίες (συγκεκριμένα υποστηρίζονται οι λειτουργίες tap (επιλογή), pinch to zoom («τσίμπημα» στην οθόνη που αυξομειώνει το μέγεθος του αντικειμένου), swipe με την κίνηση του δακτύλου αριστερά-δεξιά για την εναλλαγή ενεργών εφαρμογών/φωτογραφιών).
Το Chromebook Pixel έχει επεξεργαστή Intel Core i5 και 4 GB μνήμη, ενώ η μπαταρία του σύμφωνα με την Google μπορεί να διαρκέσει εώς και πέντε ώρες. Όπως αναμενόταν, τρέχει το λειτουργικό Chrome OS.

Η Google θα κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις του Chromebook Pixel. Το Wi-Fi μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 32 GB, κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ και κοστίζει 1.299 δολάρια. Η δεύτερη έκδοση θα έχει επιπλέον LTE modem και δίσκο 64 GB στην τιμή των 1.499 δολαρίων. Η Google, συμπεριλαμβάνει μέσα στην τιμή και 1TB αποθηκευτικού χώρου για τρία χρόνια, μέσω του Google Drive.


Η έκδοση Wi-Fi θα αρχίσει να διατίθεται την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αντί 1.299 δολαρίων στις ΗΠΑ και 1.049 λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκδοση LTE θα πωλείται 150 δολάρια ακριβότερα στις ΗΠΑ, δηλαδή στα 1.449 δολάρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα