Frank Zamboni: Ένας παγοστρωτήρας στο doodle της Google.

Σαν σήμερα πριν 112 χρόνια γεννήθηκε ο Frank Zamboni, ο εφευρέτης του παγοστρωτήρα, ice resurfacer και η Google αφιερώνει το λογότυπό της στον άνθρωπο αυτό και συγκεκριμένα στην εφεύρεσή του. Ο  Φράνκ Ζαμπόνι ήταν ένας εφευρέτης των ΗΠΑ. Η πιο διάσημη εφεύρεση του είναι αυτή με την οποία παίζουμε σήμερα.

Ένα υπέροχο διαδραστικό doodle με το οποίο μπορούμε να κάνουμε χρήση της διάσημης εφεύρεσής του  Φράνκ Ζαμπόνι, η Google τιμά τα γενέθλιά του.

Μπορείτε λοιπόν να παίξετε ένα τέτοιο Resurfacer πάγου στην πρόσφατη Google Doodle.

Να είστε προσεκτικοί! Η βενζίνης σας είναι περιορισμένη και πρέπει να κερδίσετε και κάποια έξτρα καθώς θα παίζετε. Οι παίκτες μπορούν να δημοσιεύουν επίσης την υψηλή βαθμολογία στο Google+ προφίλ τους.Ο Φρανκ  Ζαμπόνι γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1901 στην  Γιούτα και ενώ αρχικά είχε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με τη δημιουργία ενός εργοστασίου παρασκευής πάγου.
Η εμφάνιση των ηλεκτρικών ψυγείων τον έκανε να στραφεί σε κάτι άλλο: Ένα παγοδρόμιο το οποίο άνοιξε  μαζί με τα δύο αδέλφια του κι ένα εξάδελφό του.
Μάλιστα το παγοδρόμιο τους έφτασε να έχει 800 παγόδρομους! Η συντήρηση αυτών των παγόδρομων απαιτούσε πολύ χρόνο και αυτό οδήγησε τον Ζαμπόνι στην κατασκευή αυτού που ξέρουμε και σήμερα ως παγοστρωτήρα ή ice resurfacer

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα