Είχε το μεγαλύτερο μαργαριτάρι του κόσμου αλλά δεν το ήξερε!

Πριν από δέκα περίπου χρόνια, ένας φτωχός ψαράς από τις Φιλιππίνες βρήκε ένα μαργαριτάρι, στα ανοικτά των ακτών του νησιού Palawan, Φιλιππίνες. Το τεράστιο κέλυφος είχε πιαστεί στην άγκυρα του πλοίου κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας.

Προς έκπληξη του το κέλυφος έκρυβε μέσα ένα τεράστιο μαργαριτάρι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πίστεψε ότι είχε κάποια αξία και το κράτησε για γούρι στο σπίτι του.

Μετά από μια πυρκαγιά στο ξύλινο σπίτι του αναγκάστηκε να το δώσει σε έναν τουριστικό πράκτορα στο Puerto Princesca και τότε σύμφωνα με την Daily Mirror, ανακάλυψε ότι η αξία του ήταν γύρω στα 100.000.000 δολάρια, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο μαργαριτάρι του κόσμου με μήκος 67 εκατοστά και βάρος 34 κιλά.

Το μεγαλύτερο μαργαριτάρι που είχε  βρεθεί ποτέ, είναι το «μαργαριτάρι του Αλλάχ». Πήρε το όνομα του από τον ανώνυμο Φιλλιπινέζο δύτη ο οποίος ήταν Μουσουλμάνος, και το βρήκε στο νησί Palawan, το 1934.

Το μαργαριτάρι αυτό έχει βάρος 6,4 κιλά, και αναπτύχθηκε σε ένα μαλάκιο που έχει το όνομα Tridacna Gigas, το μόνο που μπορεί να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος. Αυτό το μαργαριτάρι έχει ακόμα την ονομασία «Μαργαριτάρι του Lao-Tse»

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα