Μήνυσε τον εργοδότη του γιατί η δουλειά ήταν εξοντωτικά βαρετή

Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται άσχημο να πληρώνεται κανείς για να μην κάνει τίποτα ή ελάχιστα. Όταν όμως αυτό συνεχίζεται, η ψυχική κόπωση γίνεται αβάσταχτη και μπορεί να ξεπροβάλλει ακόμη και το φάντασμα της τρέλας: Αυτό υποστηρίζει πως έπαθε ένας 44χρονος στη «δουλειά» του σε γαλλική εταιρεία αρωμάτων, υποβάλλοντας μήνυση στον εργοδότη του και ζητώντας αποζημίωση επειδή η δουλειά που έκανε ήταν... βαρετή μέχρι εξόντωσης.

Πρόκειται για τον 44χρονο Φρεντερίκ Ντενάρ, που ζει στο Παρίσι και πριν από 18 μήνες απολύθηκε από την εταιρεία αρωμάτων στην οποία δούλευε.

Ο Ντενάρ στράφηκε στη Δικαιοσύνη, όχι όμως εναντίον της απόλυσης αλλά για την δουλειά που καλείτο μέχρι τότε να κάνει: Υποστηρίζει ότι η διοίκηση της εταιρείας τον είχε βάλει άτυπα «στον πάγο» για τέσσερα χρόνια πριν τον απολύσει και του έδινε ελάχιστη και ασήμαντη δουλειά.

Υποστηρίζει πως αυτό είχε πάνω του αποτέλεσμα ανάλογο του λεγόμενου burnout (εξοντωτικής υπερεργασίας), το οποίο περιγράφει ως «κάθοδο στην κόλαση» - απλά, πολύ πιο... βαρετό.

Ζητά έτσι από τον εργοδότη αποζημίωση 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσων, ο εργοδότης αμφισβητεί ότι δεν είχε να κάνει τίποτε ο Ντενάρ, λέγοντας πως ο πρώην υπάλληλος δεν είχε διαμαρτυρηθεί ποτέ ότι βαριόταν.

 

in

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα