Σ' έπιασα στα πράσα: Τι σημαίνει η φράση

Ένα αληθινό περιστατικό συνέβη την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και καθιέρωσε την έκφραση "σ΄έπιασα στα πράσα".

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του "Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις" - εκδόσεις Σμυρνιωτάκης, την εποχή που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους δρούσε ο διάσημος λήσταρχος Θεόδωρος Καρράς με τη συμμορία του και  είχαν ρημάξει τα σπίτια και τα μαγαζιά.

Η Αστυνομία τούς κυνηγούσε να τους πιάσει, μα ποτέ δεν το κατόρθωνε. Ο Καρράς είχε γίνει το φόβητρο των κατοίκων.

Την εποχή εκείνη, στην Κολοκυνθού των Αθηνών κατοικούσε ο παπα-Μελέτης, για τον οποίο έλεγαν ότι είχε φλουριά με το τσουβάλι και αν και  ήταν μεγάλης ηλικίας, ήταν αρκετά δυνατός.

Μια νύχτα ο Καρράς προσπάθησε να μπει στο σπίτι του παπά - Μελέτη όμως ο παπάς πετάχτηκε απο τον ύπνο του και είδε μια σκιά να κινείται ανάμεσα στα πράσα που είχε στην αυλή του.

Ο παπάς έπιασε τον αρχιληστή και τον παρέδωσε στη αστυνομία. Ο κακοποιός ομολόγησε και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πιάστηκαν κι εκείνοι.

Από τότε λοιπόν, όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο, λένε συνήθως "τον έπιασαν στα πράσα".

Και για να μην σαν πιάσουν στα πράσα ....

www.ashleymadison.com

"Η Ashley Madison είναι το πιο διάσημο όνομα στην απιστία και τα εξωσυζυγικά ραντεβού. Όπως το είδατε σε BBC, Reuters, The Times, CNN, Le Figaro, Elle. Η Ashley Madison είναι η πλέον αναγνωρίσιμη και αξιόπιστη εταιρεία εξωσυζυγικών σχέσεων. Οι υπηρεσίες μας των εξωσυζυγικών ραντεβού, δουλεύουν. Είμαστε το πιο επιτυχημένο website για να βρείτε άπιστους συντρόφους. Κάνε μια Σχέση σήμερα στην Ashley Madison. Χιλιάδες άπιστες και άπιστοι σύζυγοι εγγράφονται στην υπηρεσία μας καθημερινά αναζητώντας μια σχέση. Είμαστε το ποιο διάσημο site για εχέμυθους συντρόφους μεταξύ παντρεμένων. Τα ραντεβού μεταξύ παντρεμένων ποτέ δεν ήταν ευκολότερα. Με το πακέτο εγγυημένης σχέσης σου εγγυούμαστε πως θα βρεις τον τέλειο σύντροφο. Κάνε Δωρεάν Εγγραφή σήμερα"

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα