Gary Moore: Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατό του

Παγκόσμια συγκίνηση στους φίλους της μουσικής σκόρπισε η είδηση ότι ο Γκάρι Μουρ, ο διάσημος κιθαρίστας που θεωρούταν από τους κορυφαίους, πέθανε στον ύπνο του τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Κεμπίνσκι στο Κόστα ντελ Σολ.

Ο 58χρονος κιθαρίστας (είχε γεννηθεί στις 4 Απριλίου του 1952 στο Μπέλφαστ) ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '60 με το συγκρότημα Thin Lizzy και συνέχισε στη συνέχεια σόλο ξεχωρίζοντας για το ταλέντο του.

Οι ιατροί τον βρήκαν με τα εσώρουχα του στο κρεβάτι και -σύμφωνα με τη Sun- διαπίστωσαν ότι είχε πιεί πολύ την προηγούμενη μέρα καιμάλλον πνίγηκε από τον εμετό του. «H κοπέλα του ήταν πραγματικά απαρηγόρητη και δε μπορούσε να σταματήσει τα δάκρυά της» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Συγκίνηση και φόρος τιμής από φαν και καλλιτέχνες

Οι φαν της ροκ μουσικής δε σταματούσαν να εκφράζουν τη στενοχώρια τους με κάθε δυνατό τρόπο: στο ίντερνετ, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση…

«Από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών. Συμπληρώνει μαζί με τον Βαν Μόρισον και τον Ρόρι Γκάλαγκερ τη χρυσή τριάδα» είπε ο διάσημος Ιραλνδός τραγουδιστής και συνθέτης Μπομπ Γκέλντοφ.

«Δε μπορώ να το πιστέψω, ήταν γενικότερα πολύ υγιής. Απίστευτος κιθαρίστας και αφοσιωμένος στη μουσική» είπε ο πρώην «team-mate» του στους Thin Lizzy, Έρικ Μπελ, πλέκοντας το εγκώμιο του. Ανάλογους διθυράμβους του αφιέρωσε και ο Μπράιαν Ντόουνεϊ, πρώην ντράμερ στο συγκρότημα: «Είμαι σοκαρισμένος, τον γνώριζα από το 1967. Δεν είναι που ήταν μοναδικός στη δουλειά του, ήταν και ένας απίστευτος κιθαρίστας και άνθρωπος».

Ο Μπράιαν Άνταμς, από την άλλη, επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Γκάρι Μουρ με ένα μήνυμα στο Twitter: «ένας απλά απίστευτος κιθαρίστας. Αναπαύσου εν ειρήνη Γκάρι Μουρ», ενώ πολλοί γνωστοί ή απλοί άνθρωποι άφησαν μήνυμα στο facebook για τον κιθαρίστα με το βελούδινο ροκ άγγιγμα  ή εξέφρασαν το θαυμασμό και τη λύπη τους μιλώντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Τι έλεγαν με μια φωνή; "Τυχερός ο Θεός που θα τον ακούει να «γρατσουνάει» την κιθάρα του στον παράδεισο"…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα