Η ταινία "17" για την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη"

Με την ένδειξη «17» στην κλακέτα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πολυσυζητημένης ταινίας που διεισδύει στα άδυτα τρομοκρατικής οργάνωσης. Η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Παπαθεοδώρου επικεντρώνεται στη δράση και τους εγκεφάλους μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.
Οι συντελεστές για τις ανάγκες των γυρισμάτων βρέθηκαν στην Κατερίνη, την Πρέβεζα, τα Σύβοτα και σε άλλα μέρη της Ηπείρου, η κάμερα πήρε φωτιά και το δύσκολο κινηματογραφικό project άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Κατά την πρόσφατη απεργία των φορτηγών και των βυτιοφόρων είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τα γυρίσματα εκτός Αττικής, και, όπως ήταν φυσικό, το συνεργείο και οι ηθοποιοί ταλαιπωρήθηκαν... Τα πάντα πήγαν πίσω και μόλις πριν από δέκα μέρες κατάφεραν να τα ολοκληρώσουν.

Στα γυρίσματα στην Κατερίνη και τα Σύβοτα έμειναν άναυδοι οι συντελεστές με την οργάνωση. Μπορεί όλοι να ήταν καταβεβλημένοι από την αναβολή των γυρισμάτων, ωστόσο υπήρχε πολύ κέφι στην ατμόσφαιρα. Φορώντας T-shirts και πίνοντας φραπέ οι Νίκος Ψαρράς, Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αλεξανδρής συζητούσαν τις λεπτομέρειες σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.
Μάλιστα δεν χρειάστηκαν πολλές πρόβες για να μπουν στο πετσί των ρόλων τους. Νew entry στην ταινία είναι ο Δημήτρης Αλεξανδρής που αντικατέστησε τον Γιάννη Αϊβάζη και μπήκε αμέσως στο πνεύμα του σεναρίου. Αλλωστε το θεώρησε μεγάλη πρόκληση!

Στην ταινία να υπάρχουν και στοιχεία μυθοπλασίας, όμως ένα μέρος του σεναρίου βασίζεται σε πραγματικό ημερολόγιο τρομοκράτη. «Φωτογραφίζονται» οι δράστες, πλην όμως -για ευνόητους λόγους- δεν κατονομάζονται. Χρειάστηκαν πάνω από πέντε χρόνια έρευνας προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ένα μέρος των οποίων έχει βγει στη δημοσιότητα υπό μορφή σημειώσεων στην αφίσα της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαθεοδώρου που συνυπογράφει το σενάριο με τον Μπάμπη Σπανό προσέχει κάθε σκηνή, θέλει κάθε καρέ να είναι αυτό που είχε φανταστεί. Στόχος είναι να φωτιστεί άγνωστη πλευρά των γεγονότων, χωρίς όμως ωμή βία.

Τώρα οι συντελεστές έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και πραγματοποιούν γυρίσματα σε Αθήνα και Κηφισιά. Μετά τις 15 Αυγούστου τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στο λιμάνι του Πειραιά. Οπως λένε άτομα της παραγωγής: «Οταν δουλεύεις πάνω σε κάτι που σε ευχαριστεί δεν κοιτάς τις ώρες, δεν υπολογίζεις την κούραση. Τα γυρίσματα είναι πολύωρα, μπορεί να γίνουν και αργά το βράδυ, αφού τώρα η Αθήνα είναι άδεια. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνονται οι σκηνές όπως ακριβώς τις έχουμε σχεδιάσει».

Η «Εspresso» επικοινώνησε με δύο από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «17», τον Νίκο Ψαρρά και τον Δημήτρη Αλεξανδρή, που μας μίλησαν με ενθουσιασμό για τους δύσκολους ρόλους τους. «Ολη η ταινία είναι εξαιρετική και με έντονη δράση. Υπάρχει μυθοπλασία, αλλά βασίζεται σε αληθινά γεγονότα με φοβερές λεπτομέρειες. Υποδύομαι τον Εκτορα, αρχηγό της οργάνωσης. Ολη η ταινία είναι μία πρόκληση».

«Δουλεύουμε πάρα πολύ, άλλωστε πρόκειται για απαιτητικό, δυνατό και ιδιαίτερα δύσκολο θέμα. Το θέμα, ο ρόλος μου, αλλά και το υπόλοιπο τιμ των ηθοποιών με έκαναν να πω το ναι» δηλώνει από την πλευρά του ο Δημήτρης Αλεξανδρής, που υποδύεται τον Κυριάκο. «Η ταινία δεν είναι ντοκιμαντέρ. Οι πρωταγωνιστές είναι ήρωες μιας μυθοπλασίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες».

Ο Γιάννης Αϊβάζης αποφάσισε να μιλήσει για την αποχώρησή του από την κινηματογραφική ταινία «17» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ο ηθοποιός δήλωσε: ««Δεν τα βρήκα με την παραγωγή της ταινίας. Αυτός είναι ο λόγος που έφυγα! Είναι η ιστορία της «17 Νοέμβρη» αλλά όχι ντοκιμαντέρ. Είναι μυθοπλασία με αληθινά γεγονότα. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε και δεν επικροτούμε τις πράξεις που γίνονται, εμείς απλά θα παρακολουθούσαμε τους ρόλους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα