Πέθανε ο συγγραφέας του Εξορκιστή

Όταν το 1973 πρωτοπροβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ο «Εξορκιστής», η ταινία τρόμου του William Friedkin, έπεσε σαν βόμβα στα κινηματογραφικά δρώμενα της εποχής.

Η υποβλητική σκηνοθεσία, το φρικιαστικό μακιγιάζ του Dick Smith, οι ειδικές «εμβόλιμες» σκηνές, η αποπνικτική ατμόσφαιρα τρόμο, έκαναν την ταινία αυτοστιγμή κλασική, ενώ καταγράφηκαν και περιστατικά υστερίας από θεατές μέσα σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Αυτό που ίσως δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι ο «Εξορκιστής» πριν γίνει ταινία ήταν ήδη ένα από τα μεγαλύτερα best sellers, απ' όταν κυκλοφόρησε το 1971, κάνοντας τον συγγραφέα του, William Peter Blatty, ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Ο Blatty, ο οποίος έγραψε και το σενάριο της ταινίας, έφυγε την Πέμπτη, πέντε ημέρες μετά τα 89α γενέθλιά του, ενώ το θάνατό του ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης και φίλος του, William Friedkin.

O Blatty, εκτός από τον «Εξορκιστή», έγραψε, μεταξύ άλλων, τη συνέχεια του magnum opus του, με τίτλο «Legion» και το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλλερ «The Ninth Configuration», το οποίο γύρισε και σε ταινία, ενώ έγραψε και σκηνοθέτησε τον «Εξορκιστή ΙΙΙ».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα