Ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος και η περιπέτεια υγείας του

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος

«Αν με ρωτούσατε τι θέλω να σας πω ενώ σας κοιτάω στα μάτια, είναι ότι ατενίζω μπροστά περιμένοντας. Τώρα φεύγω, θέλω να γυρίσω σπίτι, συγχωρέστε με». Ο Γιώργος Μούτσιος κατέβηκε από το βήμα, ο κόσμος χειροκροτούσε, μπήκε στο ταξί που τον περίμενε και επέστρεψε στο σπίτι του στην Αγία Παρασκευή. Κρατούσε στα χέρια του την πλακέτα με το κλαδί ελιάς που του απένειμαν σε ένδειξη τιμής για την πολύχρονη προσφορά του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το τραγούδι.

Ο γνωστός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έχει μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, όπως είπε ο ίδιος, η οποία τον έχει απομακρύνει από τη δουλειά του. Ωστόσο, δέχτηκε να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Πνευματική Εστία Παπάγου και το Σύνδεσμο Παλαιών Παπαγιωτών για τον συγγραφέα Αντώνη Σιμιτζή αλλά και τον ίδιο. Ο Γιώργος Μούτσιος έφτασε στο Πολιτιστικό Κέντρο συνοδευόμενος από άνθρωπο του συνδέσμου.

Μόλις μπήκε στην αίθουσα, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και τον χειροκροτούσε. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα τραγουδήσει το «Μύθο» -το τραγούδι ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση μαζί με τη Μαρία Δουράκη- αλλά οι δυνάμεις του δεν του το επέτρεψαν. Αν και υπήρχε πιάνο στην αίθουσα, ο ηθοποιός δεν κατάφερε να τηρήσει την υπόσχεσή του. Ομως η διάσημη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι ακούστηκε την ώρα της βράβευσής του και τα μάτια του γέμισαν δάκρυα.

«Ο δρόμος της ζωής δεν είναι μόνο καλός, είναι και κακοτράχαλος. Είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου, συνεχίζω το ταξίδι μου, δεν έχω φτάσει ακόμη στην Ιθάκη. Τα “όχι” που είπα ήταν περισσότερα από τα “ναι”, αλλά πιστεύω ότι διατήρησα την αξιοπρέπειά μου. Σε δύο ανθρώπους θέλω να σταθώ: στη δασκάλα μου στη Βιέννη, η οποία μου έμαθε πώς θα ήθελα να τραγουδήσω, και στον Μάνο Χατζιδάκι, που μου έμαθε πώς έπρεπε να τραγουδήσω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Στην εκδήλωση, αποσπάσματα από τα βιβλία του Αντώνη Σιμιτζή διάβασαν ο Νίκος Βερλέκης και η Μαρία Κορινθίου, ενώ ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, η Κατερίνα Κατσαρού (δικηγόρος) και η Κατερίνα Κουμνιώτη (φιλόλογος).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα