Εγινε αυτό που δεν ήθελε ο Αλέξανδρος Βέλιος

«Αθόρυβα» χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενοι από εισαγγελικό λειτουργό, πήγαν στο Α' Νεκροταφείο και έκαναν αυτό που δεν ήθελε ο Αλέξανδρος Βέλιος, δηλαδή την εκταφή της σορού του, μετά την απόφαση του εισαγγελέα να διερευνηθεί αν ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα υποβοηθούμενης ευθανασίας.

Η σορός του εκλιπόντος δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, όπου θα ληφθούν δείγματα για τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο «μυστήριο» του θανάτου του δημοσιογράφου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθεί να δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια ο φίλος του Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος είχε αναφερθεί σε γιατρό που βοήθησε τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή. Τα δημοσιεύματα αυτά έκαναν τον αρμόδιο εισαγγελέα να διατάξει προανάκριση, ώστε να διαπιστωθεί επιστημονικά αν υπήρξε θανατηφόρα ένεση.

Την περασμένη Πέμπτη, η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου έδωσε συντετριμμένη μια πρώτη κατάθεση, στην οποία φέρεται ότι είπε πως δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, καθώς την επίμαχη ώρα έλειπε από το σπίτι.

Κατάθεση

Οπως κατέθεσε, όταν επέστρεψε βρήκε τον σύντροφό της νεκρό στο κρεβάτι του. Είπε, βέβαια, ότι ήξερε την απόφαση του Αλέξανδρου Βέλιου να κάνει ευθανασία, λόγω της ανίατης ασθένειας από την οποία έπασχε.

Η σύζυγος του δημοσιογράφου είναι πιθανό να κληθεί εκ νέου στα γραφεία της Ασφάλειας για μια ολοκληρωμένη κατάθεση, καθώς, λόγω του σοκ που έχει υποστεί, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στο σύνολο των ερωτήσεων που της υπέβαλαν οι αστυνομικοί. Ακόμη, αναμένεται να κληθεί και ο «πρόθυμος γιατρός».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα