Ώρες αγωνίας για τη Νανά Καραγιάννη

Γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Νανά Καραγιάννη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου («Αγία Ολγα»). Οι θεράποντες γιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της υγείας της, παραμένουν εξαιρετικά ανήσυχοι, αφού η παρουσιάστρια συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα, παρόλο που αντιδρά στη φαρμακευτική αγωγή.

«Εάν όντως συνεχίσει να υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση, τα πράγματα είναι επικίνδυνα» δήλωσε στην «Espresso» o διοικητής του νοσοκομείου Μιχάλης Κούρτης και συμπλήρωσε: «Στη ΜΕΘ οι γιατροί θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεροποιήσουν τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων της (πνεύμονες, καρδιά και νεφροί), ώστε να βγει το γρηγορότερο από τη μονάδα». Απέφυγε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσει τον όρο «πολυοργανική ανεπάρκεια» για την κατάστασή της. «Οι ασθενείς με νευρική ανορεξία είναι καλά και ξαφνικά αρχίζουν οι διαταραχές. Συνήθως δεν έχουν αντίληψη των βλαβών των οργάνων τους μέχρι τη στιγμή που ξεπερνιέται το όριο λειτουργίας τους προς τα κάτω και τότε εκείνοι ουσιαστικά καταρρέουν» πρόσθεσε.

Ολοι πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα. Η οικογένειά της προσεύχεται για τη μονάκριβη κόρη της, ενώ το πανελλήνιο σοκαρισμένο παρακολουθεί με αγωνία το θρίλερ με την υγεία της. Σήμερα το πρωί αναμένεται να εκδοθεί επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

Οι εκατοντάδες διαδικτυακοί φίλοι της, παρουσιαστές, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι γεμίζουν με ευχές και λόγια αγάπης τη σελίδα της στο facebook, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι η παρουσιάστρια, η οποία παλεύει χρόνια με τη νευρική ανορεξία, καλείται για άλλη μια φορά να αναμετρηθεί μαζί της και μάλιστα τη στιγμή που η τύχη τής χαμογέλασε. Γιατί η Νανά Καραγιάννη «έπεσε» τη στιγμή που της άνοιξε η όρεξη για τη ζωή. Δεν είχε κλείσει καλά καλά έναν μήνα εργασίας στο site Lady's Life, ύστερα από πολλά χρόνια ανεργίας. Εστελνε καθημερινά δεκάδες βιογραφικά σε εκπομπές, εκδοτικούς οίκους και διαδικτυακές επιχειρήσεις, όμως μόνο ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος ανταποκρίθηκε.

«Θα έχω μισθό, θα δουλεύω ενίοτε και από το σπίτι και θα γράφω όλα όσα μου αρέσουν και αφορούν τη γυναίκα» έλεγε πετώντας από χαρά στην παρέα της. Ηταν ο «σωτήρας» της -έτσι τον χαρακτήριζε- και σε αυτόν τηλεφώνησε την Πέμπτη για να τον ενημερώσει ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο ζητώντας του να το κρατήσει κρυφό. Κι εκείνος την καθησύχασε λέγοντάς της να μην ανησυχεί για τίποτα.

Η Νανά Καραγιάννη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», όπου οι γιατροί έκριναν ότι έχριζε άμεσης εισαγωγής στην Εντατική. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένας μαραθώνιος και τελικά, με τη σωτήρια παρέμβαση του Τέρενς Κουίκ, στις 20.15, το βράδυ της Παρασκευής, η δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Κωνσταντοπούλειο («Αγία Ολγα») στη Νέα Ιωνία, όπου παραμένει διασωληνωμένη μέχρι και σήμερα. «Εύχομαι τώρα όλα να πάνε καλά!» δήλωσε στην «Espresso» o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. «Εκείνη την ημέρα επικοινώνησα και με τον διοικητή του Γενικού Κρατικού, τον Βασίλη Κεκερή, και με το συντονιστικό του υπουργείου Υγείας κι έτσι έγινε η μεταφορά της στη ΜΕΘ» συμπλήρωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα