Άλλαξαν το όνομά τους για την καριέρα

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και έχει εφαρμοστεί πολλάκις στη μητέρα της παγκόσμιας showbiz, το Χόλιγουντ. Ατομα που είχαν τα φόντα και αποζητούσαν μια μεγαλειώδη καριέρα άλλαξαν το όνομά τους είτε γιατί αυτό δεν ήταν εύηχο είτε γιατί δεν ήταν εύκολο να το συγκρατήσει κανείς.

Ετσι λοιπόν, με νέα ταυτότητα στο τσεπάκι τους πέρασαν το κατώφλι του κόσμου της show business και από την αφάνεια έφτασαν μέχρι τα εξώφυλλα των μεγαλυτέρων περιοδικών του κόσμου. Κάπως έτσι το σκέφτηκε το πράγμα και η δικιά μας Γενοβέφα Αναστασάκη, η οποία μόλις τέλειωσε το 1991 την Performing School of Arts της Νέα Υόρκης μετονομάσθηκε σε Τζένιφερ Ανιστον και ξεκίνησε την προσπάθειά της να σταδιοδρομήσει στη showbiz. Πράγμα που το κατάφερε και με το παραπάνω.

Την ίδια τακτική της αλλαγής του ονόματος προς το πιο εύηχο ακολούθησαν εδώ και χρόνια πολλά αστέρια της ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες αλλαγής ονόματος είναι οι ακόλουθες: 

- Η Μαρινέλλα, η πιο σπουδαία διαχρονική ερμηνεύτρια της χώρας μας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το πραγματικό της όνομα είναι Κυριακή Παπαδοπούλου. 

- Η Καίτη Γκρέυ, η οποία μεγαλούργησε τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70 στο ελαφρό και το λαϊκό τραγούδι, ονομάζεται Αγγελική Καλαϊτζή. 

- Με το όνομα Ζωή Λάσκαρη έκανε μεγάλη καριέρα στο σινεμά και στο θέατρο η σπουδαία ηθοποιός, η οποία όμως κανονικά ονομάζεται Ζωή Κουρούκλη. Μη σας μπερδεύει η συνωνυμία με τη Ζωή Κουρούκλη που έκανε καριέρα στο τραγούδι, αφού είναι πρώτες εξαδέλφες. 

- Οταν ακούμε το όννομα Χαρούλα Αλεξίου, η αναγωγή που κάνουμε στο μυαλό μας είναι ότι πρόκειται για μια ερμηνεύτρια με συγκλονιστική, βαθιά φωνή. Αυτό που δεν ξέρουμε για την κυρία Αλεξίου είναι ότι το πραγματικό όνομά της είναι το Χαρίκλεια Ρούπακα. 

- Η Δέσποινα Βανδή είναι μια τραγουδίστρια που αναμφίβολα βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής showbiz. Την εντάσσουμε σε αυτό το θέμα γιατί και η κυρία Βανδή έχει αλλάξει το επώνυμό της, που είναι Μαλέα. 

- Το επώνυμό του έχει αλλάξει και ο Αντώνης Ρέμος, του οποίου η ταυτότητα γράφει Αντώνης Πασχαλίδης. 

- Την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φλώρινα, ήθελε να τιμήσει ο Γιάννης Αποστολίδης, η οποίος μετονομάσθηκε σε Φλωρινιώτης, όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη δισκογραφία και στις νυχτερινές πίστες τη δεκαετία του ’70. 

- Την ίδια σκέψη έκανε και ο Γιάννης Βαρθακούρης, ο οποίος έχοντας λατρεία για το νησί του, την Πάρο, βαφτίστηκε καλλιτεχνικά Πάριος. 

- Εναν μικρό αναγραμματισμό στο επώνυμό του έκανε ο Γιώργος Νταλάρας (από Νταράλας), ο οποίος σε κάθε περίπτωση και με οποιοδήποτε όνομα θα έκανε την ίδια τεράστια καριέρα στη μουσική.


Οι νέες αφίξεις

- Πρωτοξεκίνησε την καριέρα της σε διαγωνισμό ομορφιάς ως Εύα Πελεκούδα. Στην πορεία είδε ότι το επώνυμό της δεν τη βοηθούσε και τόσο, γι’ αυτό και το άλλαξε σε Εύα Λάσκαρη, με το οποίο είναι γνωστή στον χώρο του modeling και φιλοδοξεί να γίνει γνωστή και στην υποκριτική, γιατί, ναι, η Εύα Λάσκαρη σπουδάζει ηθοποιός. 

- Ονομάζεται Χρυσάνθη-Παγώνα Πιτιροπούλου και είναι τραγουδίστρια. Με δεδομένο ότι δεν θα ήταν εύκολη μια καριέρα με τόσο μεγάλο όνομα, αποφάσισε να κόψει εντελώς το επώνυμο και να ενοποιήσει τα δύο μικρά ονόματά της. Ετσι γεννήθηκε η Χρύσπα. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τα Επτάνησα και συγκεκριμένα από την Κεφαλλονιά. 

- Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη με το όνομα Αννα Σταματελάτου αλλά, όταν βρέθηκε στον κόσμο της μουσικής, το τροποποίησε σε Ανέτ Αρτάνι. Με αυτό το όνομα μπήκε στο «Fame Story», έκανε δισκογραφία, εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision και με αυτό το όνομα κάνει καριέρα τώρα πια στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα