Προκαλούν οι δηλώσεις της Μέριλ Στριπ στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου - Βίντεο

Προκλητικές θεωρήθηκαν οι δηλώσεις της Μέριλ Στριπ κατά την διάρκεια του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του οποίου προεδρεύει για πρώτη φορά.

Η 66χρονη σταρ που έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ 3 φορές και έχει προταθεί άλλες 19, όταν ρωτήθηκε από έναν Αιγύπτιο ρεπόρτερ αν καταλαβαίνει τις ταινίες που προέρχονται από τον Αραβικό κόσμο και από την Βόρειο Αφρική,  πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα.

Την ώρα που οι ηθοποιοί έχουν χωριστεί στα δυο με τους μισούς να μποϊκοτάρουν την φετινή απονομή των Oscar επειδή από τις λίστες των υποψηφίων απουσιάζουν για ακόμα μια φορά οι μαύροι ηθοποιοί, η Μέριλ Στριπ και απάντησε στον δημοσιογράφο ότι πρόσφατα είδε την ιορδανική ταινία «Theeb» που αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού της φυλής των Βεδουίνω και επίσης την ταινία «Timbuktu» που εξιστορεί την κατάληξη μιας πόλης στο Μαλί από ισλαμιστές μαχητές, για να καταλήξει λέγοντας:

«Υπάρχει ένας πυρήνας ανθρωπιάς που ταξιδεύει μέσω κάθε πολιτισμού. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι καταγόμαστε από την Αφρική, ξέρετε. Βερολινέζοι; Όλοι είμαστε Αφρικανοί στην πραγματικότητα», προσθέτοντας όλο νόημα πως έχει δεσμευτεί για την ισότητα και την κοινωνική ένταξη όλων των φύλων, των φυλών, των εθνοτήτων και των θρησκειών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα