Η φωταγώγηση της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας και η αποθέωση του Ρουβά

Με το ισπανικό (!) χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Feliz navidad» άνοιξε το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων ο Σάκης Ρουβάς, κατά τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ποπ σταρ μαζί με την Big Band του δήμου και τη Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης διασκέδασαν τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση. Το βροντερό «παρών» έδωσαν, φυσικά, οι... ρουβίτσες (που, ως φαίνεται, τον ακολουθούν παντού), οι οποίες αποθέωσαν τον καλλιτέχνη με φωνές και χειροκροτήματα.

«Η σημερινή φωταγώγηση είναι ένα μήνυμα αγάπης και χαράς. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους, στους φίλους μας, στην οικογένειά μας, στους συνανθρώπους μας. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τη θετική πλευρά της ζωής, να τη φωτίζουμε και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο, ατομικά αλλά και συλλογικά» είπε ο Sakis πριν αρχίσει το πρόγραμμά του, το οποίο περιελάμβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μεταξύ των οποίων και το «I'm dreaming of a white Christmas» σε τζαζ εκτέλεση. Μάλιστα, ο τραγουδιστής έδειχνε πως είχε μελετήσει πολύ καλά και την κινησιολογία του αείμνηστου Φρανκ Σινάτρα!

«Μικρός τυμπανιστής»

Από τις ιδιαίτερες στιγμές ήταν όταν στη σκηνή εμφανίστηκε ένας πιτσιρικάς με το τύμπανό του, προκειμένου να συνοδεύσει τον Ρουβά στον -ποιον άλλο!- «Μικρό τυμπανιστή». Φυσικά, συμπεριέλαβε και το δικό του χριστουγεννιάτικο κομμάτι με τίτλο «Χρόνια πολλά», με τους φαν του να τραγουδούν μαζί του.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ακούγονταν και γαλλικά τραγούδια ως φόρος τιμής στα θύματα της τραγωδίας του Παρισιού, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο ο καλλιτέχνης ερμήνευσε το θρυλικό «Imagine» του Τζον Λένον.

Πριν από την έναρξη της μουσικής βραδιάς ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας πως η Αθήνα, που φωταγωγείται νωρίτερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτεύουσες, ξέρει να αντιμετωπίζει και να αντέχει στις δυσκολίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα