Pink Floyd: Επιστρέφουν 20 χρόνια μετά με το The Endless River

Pink Floyd ... ένα συγκρότημα, μια ιστορία! Ποιος δεν γνωρίζει το θρυλικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής.
Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως,  συγκαταλέγεται έτσι στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

Επειδή λοιπόν μας έλειψαν και πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία τους δισκογραφία, σας ενημερώνουμε πως επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια με νέο άλμπουμ που φέρει τον τίτλο "The Endless River".

Στις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο άλμπουμ το εξώφυλλο του οποίου ήρθε, ήδη, στο φως της δημοσιότητας.

To άλμπουμ περιλαμβάνει ambient και instrumental tracks που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Division Bell, που είχε κυκλοφορήσει το 1994, και είναι παραγωγή των David Gilmour, Phil Manzanera και Andy Jackson.

Στοιχεία για το άλμπουμ του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος, την κυκλοφορία του οποίου αποκάλυψε, τον Ιούλιο, η σύζυγος του Gilmour, Polly Samson, έδωσε και η τραγουδίστρια Durga McBroom Hudson, η οποία συνεργάζεται με τους Pink Floyd στις περιοδείες τους.

«Αρχικά το ''Endless River'' επρόκειτο να είναι ένα καθαρά ορχηστρικό άλμπουμ» αποκάλυψε η τραγουδίστρια συμπληρώνοντας πως στην πορεία ο David Gilmour άλλαξε γνώμη και την κάλεσε να ηχογραφήσει κάποια φωνητικά.

Παράλληλα, διευκρίνισε, πως κάποιες από τις συνθέσεις του νέου άλμπουμ επρόκειτο να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστή ενότητα στον δίσκο «The Division Bell», κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Έτσι τα μέλη του συγκροτήματος χρησιμοποίησαν το υλικό αυτό ως βάση του νέου τους άλμπουμ.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση των Pink Floyd έγινε στις 2 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών συναυλιών του «Live 8».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα