Η απάντηση του Ψινάκη στη μήνυση του υπ. Πολιτισμού

Μήνυση στον Ηλία Ψινάκη, υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα, έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Β' Εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ανάμεσα σε αυτά που του χρεώνουν είναι ότι «δεν ζήτησε άδεια για τη φωτογράφιση που έκανε στον αρχαιολογικό χώρο του ναού των Αιγυπτίων θεών, όπου φωτογραφήθηκε μπροστά από αρχαιότητες και αντίγραφα των γλυπτών για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας». Ολοκληρώνοντας τη μηνυτήρια αναφορά, η διευθύντρια της Β' Εφορείας Ελένη Ανδρίκου δηλώνει: «Ο αρχαιολογικός χώρος είναι επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης τους θερινούς μήνες καθημερινώς και εφόσον προσληφθεί έκτακτο φυλακτικό προσωπικό».

Αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά από τον Ηλία Ψινάκη, ο οποίος μέσω facebook υποστηρίζει πως έστω και με τη μήνυση που του έγινε πέτυχε αυτό που ήθελε: «Να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στην Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την πλατεία Συντάγματος. Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα. Αυτή η άθλια κατάσταση θα αλλάξει όταν γίνω δήμαρχος.

Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν. Οσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα