H Barbie έστειλε εξώδικο στη Βέρα Λάμπρου!

Δεν πρόκειται για φάρσα αλλά για πραγματικό γεγονός. Αφορμή για τον... πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Barbie και της τραγουδίστριας στάθηκε το νέο τραγούδι αλλά και το videoclip της πληθωρικής αοιδού που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στο Διαδίκτυο με τίτλο: «Με λένε Barbie».

Για του λόγου το αληθές, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί νομικά στην Ελλάδα την εταιρεία Mattel έστειλε εξώδικο στη δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Βέρα Λάμπρου προκειμένου να σταματήσει αμέσως η προβολή του videoclip αλλά και η κυκλοφορία του τραγουδιού που φέρει το όνομα της γνωστής κούκλας.

Στο εξώδικο, που η «Espresso» το έχει στα χέρια της, αναφέρεται: «Ενεργούμε για λογαριασμό της παγκοσμίου φήμης παραγωγού προϊόντων παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των κούκλων Barbie και Κen... Ο πελάτης μας έχει καταχωρίσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα για μια σειρά αγαθών... Κατόπιν έρευνας κατέχουμε αποδεικτικό υλικό του ότι χωρίς την άδεια του πελάτη μας έχετε θέσει σε κυκλοφορία μέσω YouTube και Facebook ένα videoclip τραγουδιού με τίτλο “Mε λένε Barbie”, σε εκτέλεση της ερμηνεύτριας Βέρας Λάμπρου…» Η εκπρόσωπος δικηγορική εταιρεία της κούκλας ζητάει μέσω του εξωδίκου να συνετιστεί η δισκογραφική εταιρεία και να αποσύρει από την αγορά το τραγούδι και το videoclip που χρησιμοποιεί τα προϊόντα «Barbie».

Στο εξώδικο αναφέρεται ρητά πως η Βέρα Λάμπρου και η δισκογραφική εταιρεία έχουν προβεί σε παράνομη πράξη και γι’ αυτό τον λόγο, αν δεν υπάρξει λύση μέσω του εξωδίκου, η εταιρεία θα ζητήσει λήψη ασφαλιστικών μέτρων. «Ο πελάτης μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε θέματα παραβίασης δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και έχει στο παρελθόν διώξει σθεναρά τέτοιες παράνομες πράξεις. Ο πελάτης μας δδικαιούται να ζητήσει λήψη ασφαλιστικών μέτρων εξαιτίας αυτής της παραβίασης, αλλά διατίθεται εν πάση περιπτώσει να δώσει τη δυνατότητα για εξώδικη λύση του θέματος υπό τη μορφή αναγνώρισης της παρανομίας, άμεσης άρσης της προσβολής και ανάληψης της υποχρέωσης να απόσχετε στο μέλλον από κάθε παράνομη χρήση» αναφέρει το εξώδικο που έστειλε μέσω του δικηγόρου που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα η εταιρεία της «Barbie».

Σύμφωνα πάντα με αυτό, σε περίπτωση που η Βέρα Λάμπρου και η δισκογραφική εταιρεία της δεν συμφωνήσουν να συμμορφωθούν με όσα ζητάει η εταιρεία που κατέχει τα νόμιμα δικαιώματα της «Βarbie» εντός μιας εβδομάδας, η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια και η Βέρα Λάμπρου θα βρεθεί να αντιδικεί με την πιο διάσημη κούκλα στον πλανήτη: «Εσωκλείουμε ένα έντυπο αναγνώρισης και ανάληψης υποχρέωσης για την υπογραφή του από εσάς και επιστροφής του σε εμάς εντός των επόμενων επτά ημερών. Σε περίπτωση που δεν υπογράψετε και επιστρέψετε το πλήρως υπογεγραμμένο προαναφερθέν έντυπο μαζί με την απαιτούμενη πληρωμή -1.500 ευρώ- μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, και δεν συμμορφωθείτε με τους όρους του, ο πελάτης επιφυλάσσει το δικαίωμά του να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα εναντίον σας χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση».

«Αφού Barbie είναι το όνομά μου!»

Η Βέρα Λάμπρου δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει τον τίτλο του τραγουδιού της, στο οποίο έχει γράψει η ίδια τους στίχους. «Το μόνο που θα κάνουμε με την εταιρεία είναι να μη χρησιμοποιούμε πλέον την εικόνα της κούκλας στο video clip» λέει η τραγουδίστρια και συμπληρώνει: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του τραγουδιού, αφού Barbie είναι το όνομά μου στα αγγλικά. Τι να κάνω δηλαδή, να το αλλάξω; Αφού έτσι με λένε» τονίζει η Βέρα Λάμπρου και δηλώνει πως το εξώδικο που έστειλε η εταιρεία της κούκλας αποσκοπεί στη διαφήμιση της «Barbie»: «Το τραγούδι με το που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο έγινε επιτυχία, αφού έχει ήδη 45.000 views. Το έγραψα εγώ επειδή στον δρόμο με φωνάζουν “κουκλίτσα”. Οπως καταλαβαίνετε, οι καιροί είναι δύσκολοι. Ερχονται Χριστούγεννα και η εταιρεία θέλει να διαφημίσει την κούκλα της που -απ’ όσο ξέρω- έχουν πέσει και οι πωλήσεις της».

Παρ’ όλα αυτά οι δικηγόροι της Mattel έχουν στείλει σχετικό έγγραφο που θα πρέπει να υπογραφεί από τη Βέρα Λάμπρου. «Μαζί με το εξώδικο έστειλαν και ένα έγγραφο στο οποίο αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις ενώπιον της εταιρείας. Δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτα. Από δω και πέρα ας μιλήσουν οι δικηγόροι μας» ξεκαθαρίζει η Βέρα Λάμπρου, η οποία δηλώνει πως αν της έκαναν πρόταση οι άνθρωποι της Mattel να την κάνουν κούκλα, θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα