Ο Στίβεν Μπάλντουιν γυρίζει ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα

Λατρεύει την Ελλάδα και κάνει ό,τι μπορεί για να διαφημίσει τη χώρα μας στο εξωτερικό! Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Στίβεν Μπάλντουιν βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες στην πατρίδα μας για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο -ως άλλος Ελληνάρας!- έχει σκοπό να αλλάξει τη γνώμη που έχουν οι Αμερικανοί (και όχι μόνο) για την πατρίδα μας.

Ο 46χρονος Στίβεν, Βενιαμίν της γνωστής οικογένειας Μπάλντουιν του αμερικανικού θεάματος, «αλωνίζει» με το δικό του χαλαρό στιλ πολλά από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας, στο πλαίσιο των γυρισμάτων ενός project, με τον τίτλο «Greek for a weeκ» («Ελληνας για μία εβδομάδα»). Ο χολιγουντιανός σταρ αφού έκανε τις βόλτες του στην Αθήνα -συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα επισκέψεις σε μνημεία, αλλά δοκιμάζοντας και σουβλάκι στο Μοναστηράκι και βγάζοντας φωτογραφίες στο άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη- επισκέφτηκε τη Μύκονο όπου έδωσε... τα ρέστα του! Προχθές μάλιστα, στο Νησί των Ανέμων τράβηξε όλα τα βλέμματα των ντόπιων και των τουριστών αφού, σύμφωνα με το concept της ταινίας του, γύρισε πολλές σκηνές στην παραλία, αλλά και μέσα στη θάλασσα, πάνω σε ένα αυτοσχέδιο σκάφος στο οποίο ήταν υψωμένη η ελληνική σημαία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο φιλέλληνας ηθοποιός πήγε με το συνεργείο του στην Κόρινθο, στα Μετέωρα, στα Τρίκαλα και τις Θερμοπύλες και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιστρέψει στη χώρα μας τον Νοέμβριο προκειμένου να συνεχίσει τα γυρίσματα και σε άλλα μέρη. Σχετικά με το τι εικόνα έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα, ο Στίβεν Μπάλντουιν δήλωσε σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα»: «Νομίζω ότι ο κόσμος στην Αμερική δεν καταλαβαίνει πως όσο τρελή και αν είναι η κατάσταση, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι φυσιολογικά. Η Ελλάδα είναι ένα ξεχωριστό μέρος γεωγραφικά και πολιτιστικά. Χρειάζεται να πω ότι το φαγητό είναι φοβερό; Ηρθα χωρίς συγκεκριμένες προσδοκίες, αλλά με πολλή αγάπη για την Ελλάδα. Απλώς στην παγκόσμια οικονομία παρατηρώ μια τρομερή απελπισία λόγω του χάσματος ανάμεσα στους έχοντες και τους μη έχοντες. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα