Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Οι τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο

Τραγωδία με τον κορυφαίο Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Ο «μάγος του κινηματογράφου» τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο (παρασύρθηκε από μηχανή, την ώρα που επέβλεπε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας) και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ενα γύρισμα που αποδείχθηκε μοιραίο. Ενα απίστευτο τροχαίο που του έκοψε το νήμα της ζωής. Ο ελληνικός πολιτισμός θρηνεί. Ο κορυφαίος σκηνοθέτης μας Θεόδωρος Αγγελόπουλος έχασε τη μάχη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα τραύματά του από το σοβαρό τροχαίο που είχε το απόγευμα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα» στον περιφερειακό της Δραπετσώνας.
Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και το κινηματογραφικό του συνεργείο βρίσκονταν μερικές δεκάδες μέτρα από την έξοδο του τούνελ του περιφερειακού, κάτω από το παλιό εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας «Ηρακλής», στο ρεύμα με κατεύθυνση προς το τελωνείο του Κερατσινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, δεν είχε αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο, αλλά υπήρχαν προειδοποιητικές κορίνες και προσωπικό που εφιστούσε την προσοχή των διερχομένων οδηγών.

Γύρω στις 7.00 το βράδυ ένας ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, που οδηγούσε ένα μικρού κυβισμού μηχανάκι, πέρασε από το σημείο και παρέσυρε τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη, υπό τα έντρομα μάτια των μελών του συνεργείου. Η σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στην αριστερή λωρίδα του περιφερειακού, δίπλα στο τσιμεντένιο στηθαίο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τόσο του σκηνοθέτη όσο και του οδηγού της μηχανής.

Τα μέλη του συνεργείου πάγωσαν στο θέαμα του αιματηρού ατυχήματος κι αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Τροχαίας προκειμένου να καταγράψουν τις συνθήκκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα, ενώ σύντομα κατέφθασαν ασθενοφόρα για να διακομίσουν τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο.

Οι ώρες στο νοσοκομείο

Ο 77χρονος σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Metropolitan». Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και σε χρόνο μηδέν επιστρατεύτηκε όλο το δυναμικό. Περισσότεροι από δεκαοκτώ γιατροί, νευρολόγοι και νευροχειρουργοί, εξέτασαν διεξοδικά τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, ο οποίος μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος εισήχθη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάταγμα λεκάνης και πλευρών, και εσωτερική αιμορραγία. Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη, γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του στο χειρουργείο προκειμένου οι γιατροί να σταματήσουν την εσωτερική αιμορραγία και να αντιμετωπίσουν τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους όμως, δεν τα κατάφεραν. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης έπαθε δύο φορές ανακοπή και τελικά έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του Φοίβη Οικονομοπούλου, οι κόρες του Αννα και Ελένη, και ο αδελφός του, που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Στο νοσοκομείο συγκλονισμένοι ήταν όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, ενώ μόλις έγινε γνωστό το τροχαίο, πήγαν να δουν τον καλό τους φίλο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο Γιώργος Ανωμερίτης. Ο οδηγός της μηχανής διακομίστηκε στο Αττικό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Σάλος με το άρθρο του Δανίκα για τα κουσούρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα