Έρευνα: Το διάλειμμα πριν τις 11 το πρωί αυξάνει την παραγωγικότητα

Μία ιδιαίτερη πολιτική έχει επιλέξει να ακολουθήσει μία εταιρία στον Καναδά, προκειμένου να αυξήσει την αποδοτικότητα των εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της εταιρίας Ο2Ε Brands, με έδρα το Βανκούβερ, υποστηρίζει μέσω του ιδρυτή της ότι έχει βρει το «κλειδί» να κάνουν οι εργαζόμενοι διάλειμμα και παράλληλα, μετά το διάλειμμα να γίνονται πιο αποδοτικοί. Μάλιστα, ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρίας, Brian Scudamore, δεν διστάζει να δηλώσει ότι έχει κατορθώσει το διάλειμμα των εργαζομένων να αποφέρει έσοδα μακροπρόθεσμα στην εταιρία του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, οι εργαζόμενοι κάνουν διάλειμμα για επτά λεπτά στις 10:55 το πρωί. Όπως επισημαίνει σχετική έρευνα από το πανεπιστήμιο Μπέιλορ στις ΗΠΑ, η τακτική αυτή βοηθάει στο να αποδίδουν περισσότερο μετά στην εργασία τους.

Οι ερευνήτριες Emily Hunter και Cindy Wu, από το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Μπέιλορ στο Τέξας, υποστηρίζουν ότι μετά από ένα διάλειμμα που γίνεται πριν από το μεσημέρι οι εργαζόμενοι ανακτούν πιο εύκολα ενέργεια, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κοινωνικότητα μεταξύ τους και να συζητήσουν για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών στην εταιρία.

Οι δύο ερευνήτριες υποστήριξαν ότι τα επίπεδα ενέργειας των εργαζομένων δύσκολα αποκαθίστανται όταν αυτοί κάνουν διάλειμμα μετά το μεσημέρι.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ο2Ε Brands, μιας εταιρίας που ειδικεύεται στις ανακαινίσεις κατοικιών και στις μετακομίσεις, δήλωσε ότι από την συνήθεια να κάνουν οι εργαζόμενοι διάλειμμα για επτά λεπτά στις 10:55 το πρωί υπολογίζει ότι η εταιρία έχει κερδίσει μέσα σε 15 χρόνια περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια, αφού όλα αυτά τα χρόνια οι 200 εργαζόμενοι κατά την διάρκεια του διαλείμματος, όχι μόνο μοιράζονται ευχάριστες ειδήσεις, αλλά και νέες στρατηγικές που θα εφαρμόσουν στην εταιρία.

sofokleousin

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα