Διαστημικό σκουπίδι θα πέσει τα ξημερώματα στη Γη. Σε ποιο μέρος

Ένα άγνωστο αντικείμενο με διάμετρο περίπου 2 μέτρων, κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τη γη, θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα περίπου στις 08:19 ώρα Ελλάδας και θα πέσει στη θάλασσα, 100 χιλιόμετρα νότια της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Δεν πρόκειται όμως για καμία απειλή από τον ουρανό, αλλά για ένα ουράνιο σώμα πιθανότατα κατασκευασμένο από τον άνθρωπο και συγκεκριμένα το κομμάτι ενός διαστημικού πυραύλου που είχε παραμείνει σε τροχιά.

«Το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό, καθώς για μερικά δευτερόλεπτα ο ουρανός θα φωτιστεί από την παρουσία του», ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ Jonathan McDowell που είναι στην ομάδα παρατήρησης δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του και το αποκαλεί ένα μεγάλο μυστήριο από το παρελθόν που επιστρέφει στη Γη.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από παρατηρητές στις 3 Οκτωβρίου και ονομάστηκε WT1190F.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι πρόκειται για «διαστημικό σκουπίδι», δεν είναι και σίγουροι όμως, γεγονός που έχει, αναπόφευκτα, πυροδοτήσει πολλά σενάρια μεταξύ των οπαδών των θεωριών ότι οι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα