Marx Madness: Ψηφίστε στο δημοψήφισμα για το μεγαλύτερο μυαλό της πολιτικής θεωρίας

Το Marx Madness συνδυάζει την αγάπη για τα σπορ με 64 θεωρητικούς της μαρξιστικής θεωρίας, στο πρώτο online ετήσιο δημοψήφισμα που θα παλέψουν για την πρώτη θέση σε διαδοχικούς γύρους.

Το δημοψήφισμα πραγματοποιείται στο σάιτ 'Marx Madness' και οι αντίπαλοι θα αναμετρηθούν σε 32 γύρους με τη συμμετοχή του κοινού.

Οι νικητές αναδεικνύονται με τις ψήφους του κοινού – οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα ψήφου. Η στέψη του νικητή θα γίνει στις 20 Απριλίου. Τ

ο Marx Madness βασίζεται στη λαϊκή κυριαρχία. Στο σάιτ μπορείτε να πατήσετε στο σχεδιάγραμμα και να ζουμάρετε για να δείτε τα ζεύγη που είναι στην αναμέτρηση. Οι θεωρητικοί του πρώτου γύρου τοποθετήθηκαν με τυχαίο τρόπο.

Κάθε εβδομάδα το κοινό θα αποφασίζει ποιοι θα περνούν στον επόμενο γύρο που θα λήγει κάθε Παρασκευή τα μεσάνυχτα.

Marx Madness: ψηφίστε στο πρώτο δημοψήφισμα για το μεγαλύτερο μυαλό της πολιτικής θεωρίας

Κάθε μάχη θα περιγράφεται με ένα σύντομο κείμενο στο στυλ των σπορτσκάστερ.

Παράδειγμα του πρώτου γύρου: Γκράμσι εναντίον Ρανσιέρ. Σε μια σύγκρουση Ευρωπαίων θεωρητικών της κοινωνίας των πολιτών από διαφορετικές εποχές, ο Γκράμσι πέρασε μπροστά νικώντας τον Ρανσιέρ στον πρώτο γύρο. Ο Ιταλός θεωρητικός, αντιφρονών και για πολύ καιρό φυλακισμένος έκανε γρήγορη μετάβαση από τον πόλεμο ελιγμών στον πόλεμο θέσης, συντρίβοντας τον Ρανσιέρ στην 'αστυνομική' του άμυνα. Ο Γκράμσι περνάει στο επόμενο ντέρμπι ενάντια στον Νέγκρι σε έναν κλασικό αγώνα 20ου-21ου αιώνα.

Ο αγώνας διεξάγεται εδώ.

lifo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα