Σύρος: Μουσικό αφιέρωμα για τον Καβάφη

Η Ομάδα Καβάφης του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου παρουσιάζει, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κουλούρα, το κοσμογυρισμένο μουσικοποιητικό αφιέρωμα Κ. Π. Καβάφης - Απ εξω και τραγουδιστά, γιορτάζοντας την επέτειο των δέκα χρόνων από την πρώτη της παράσταση.

Συνεχίζονται το προσεχές διήμερο, με αμείωτο ενδιαφέρον, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με το κοσμογυρισμένο μουσικοποιητικό αφιέρωμα «Κ.Π. Καβάφης- Απ’ έξω και τραγουδιστά» και τη συναυλία με τίτλο «και στα δικά μας…»,

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σύρος - Πολιτισμός 2016» η «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, παρουσιάζει (την Τρίτη 9 Αυγούστου), στις 8.30 μ.μ., στο Ενυδρείο Κινίου, τη φημισμένη της παράσταση «Κ.Π. Καβάφης - απέξω και τραγουδιστά», σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κουλούρα.

Μετά από ένα 10χρονο συναρπαστικό ταξίδι πολιτισμού στην Ελλάδα και στον κόσμο, από το Κίνι και το θέατρο Απόλλων της Σύρου, μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, το Ίδρυμα Ευγενίδου, τη Δήλο, τη Ρόδο, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και τους Δελφούς, από την Αλεξάνδρεια, την Κωνσταντινούπολη, τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Ελσίνκι, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και τη Στοκχόλμη, το Μέγαρο Μουσικής Ντε Φάγια της Γρανάδα, την Ούμπεδα, το Παλάτι Μουσικής Τεκμηρίωσης της Ανδαλουσίας, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το Σύδνεϋ, την Αδελαΐδα και δεκάδες άλλες πόλεις, επιστρέφει στο μαγευτικό Κίνι της Σύρου, όπου έδωσε την πρώτη παράσταση στις 9 Αυγούστου 2006.

Την Τετάρτη (10 Αυγούστου στις 9 μ.μ. ) στο Θέατρο Απόλλων, οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να απολαύσουν τη συναυλία, με τίτλο «και στα δικά μας…». Δεν πρόκειται για έναν κανονικό γάμο, αλλά για το πάντρεμα από σκέψεις, διαθέσεις και δημιουργίες εφτά φίλων που αποφάσισαν να τις ταιριάξουν, να τις προσδιορίσουν και να τις μοιραστούν με εσάς.

Τραγουδούν ο Βασίλης Προδρόμου και η Ασπασία Στρατηγού, ενώ στα όργανα είναι οι : Διονύσης Θεοδώσης, Μιχάλης Μπακάλης, Κωνσταντίνος Πλούσιος, Νίκος Σαμαράς, Δημήτρης Σίντος και Γιάννης Μπαξεβάνης.

Η ομάδα Καβάφη «μάγεψε» και το Κίνι!

Ίσως το πιο κοσμογυρισμένο μουσικοποιητικό αφιέρωμα έδωσε αύρα Καβάφη στο παραδοσιακό χωριό του Κινίου. Η «Ομάδα Καβάφης», με εμπνευστή τον Μπάμπη Κουλούρα, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από μεγάλη αγάπη προς την ποίηση του Οικουμενικού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Η παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του. Μέχρι σήμερα η «Ομάδα Καβάφης» έχει δώσει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το αφιέρωμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, στο Κίνι της Σύρου, Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, Θέατρο Απόλλων Σύρου, Μέγαρο Τσιροπινά Σύρου, Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στα Πανεπιστήμια του ΗΑRVARD και του Ελσίνκι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα, Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης της Ανδαλουσίας, Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, Ιωάννινα, Παρίσι, Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, Ινστιτούτο ΚΥΒΕΛΗ Σύρου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη, Πάτρα, Ηράκλειο, Μήλο, Δήμο Π.Φαλήρου, SYDNEY, ADELAIDE και στο υπαίθριο Θέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης του Ευαγγελιστή Ιωάννη στην Πάτμο. Επόμενοι προορισμοί Λονδίνο, Ιθάκη, Κεφαλονιά, Βερολίνο, Κύπρος, Μελβούρνη, Καμπέρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.α.

Ενα όνειρο που συνεχίζει το ταξίδι του και ταξιδεύει χιλιάδες κόσμο…

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα